Ryanair klager til ombudsmanden

Det irske lavprisselskab Ryanair klager nu til ombudsmanden. Det sker efter, at næstformanden i Region Midtjylland har foreslået, at man dropper at bruge flyselskabet til forretningsrejser.
Topchef hos Ryanair Michael O'leary. Lavprisselskabet, der har planlagt at starte sine aktiviteter i København den 26. marts, har klaget til Ombudsmanden over Region Midtjylland, fordi næstformanden har foreslået, at regionen fremover undlader at flyve med selskabet.
Topchef hos Ryanair Michael O'leary. Lavprisselskabet, der har planlagt at starte sine aktiviteter i København den 26. marts, har klaget til Ombudsmanden over Region Midtjylland, fordi næstformanden har foreslået, at regionen fremover undlader at flyve med selskabet. Samuel Kobani, Scanpix/arkiv

Nu klager Ryanair til ombudsmanden, fordi næstformand i Region Midtjylland Bente Nielsen (SF) har foreslået, at politikere og medarbejdere fremover ikke flyver med lavprisselskabet, når de skal på forretningsrejser.

Det skriver Viborg Stifts Folkeblad

- Jeg ved ikke, hvor mange eller hvor få fra Region Midtjylland, som flyver med selskabet, og det er faktisk også underordnet. Det her handler om principper. I Region Midtjylland har vi vedtaget en række krav til de firmaer, som løser opgaver for os. Blandt andet har vi stillet krav om danske løn- og arbejdsvilkår, og det mener jeg ikke, at Ryanair lever op til. Derfor stiller jeg forslaget. Det er NU, vi skal reagere, sagde Bente Nielsen forleden til Avisen.dk.

LÆS OGSÅ: SF'er til kamp mod Ryanair: Kræver rejseforbud

Men det vil Ryanair altså ikke finde sig i, og går nu går til Ombudsmanden.

Lavprisselskabet har bebudet, at man vil kæmpe med næb og kløer for at kunne drive forretning i Danmark på de vilkår, man nu selv aftaler sig til med medarbejderne. Løn- og arbejdsvilkår, der ligger langt fra den standard, som fagbevægelsen kræver.

- Vi samarbejder direkte  med medarbejderne. Vi samarbejder ikke med fagforeninger, har selskabets kommercielle direktør, David O'Brien, slået fast.

Hidtil har Ryanair afvist at indgå aftaler med fagbevægelsen alle steder i Europa.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.