Royal jul: Kongehuse viser pynten frem

Julen er lige om hjørnet, og de skandinaviske kongehuse er alle begyndt at pynte op med gran og julekugler til den festlige højtid.

Inden længe sænker julefreden sig for alvor over Danmark, og det betyder, at gader og stræder rundt i landet langsomt pyntes op til højtiden.

Julestemningen har også bredt sig til de skandinaviske kongehuse. På Instagram kan man nemlig se, hvordan de kongelige slotte i både Danmark, Sverige og Norge forbereder sig til julen.

Det danske kongehus har lagt et billede op af et grantræ, der er dekoreret med funklende lyskæder, og som er blevet placeret i haven bag Christian IX's Palæ ved Amalienborg. Træet blev opført i forbindelse med første søndag i advent, der løb af stablen 27. november.

I Norge har de royale for alvor taget hul på julestemningen. På Instagram viser landets kongehus nemlig frem, at kongeslottet i Oslo er blevet udsmykket med både julekugler, lys og adventskranse.

Her er det især de norske blomsterdekoratører, der har haft travlt med at opstille dekorationer med kogler, røde blomster og gran, der pryder slottets værelser.

Også i Sverige er de kongelige begyndt at fejre julen. Her bliver der afholdt en blomsterudstilling med juletema på Drottningholm Slot nær Stockholm, hvor det er muligt at se forskellige blomsteropsætninger, der alle er inspireret af både barokken og juletiden.

Se et billede fra det svenske kongehus' juleudstilling: https://www.instagram.com/p/BMn8dJxB-y7/?taken-by=kungahuset

Se billeder fra det norske kongehus: https://www.instagram.com/p/BNW4qwChs24/?taken-by=detnorskekongehus

https://www.instagram.com/p/BNW4Y_4BLew/?taken-by=detnorskekongehus

Se træet fra Amalienborg:
https://www.instagram.com/p/BNUuzDMg8rZ/?taken-by=detdanskekongehus

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.