Rørt Alexandra med prins Henrik og dronningen til mindehøjtidelighed

Grevinde Alexandra var torsdag til mindehøjtidelighed sammen med regentparret.
En rørt grevinde Alexandra var torsdag med til mindehøjtidelighed for præsten Peter Parkov, der viede hende og Martin Jørgensen.
En rørt grevinde Alexandra var torsdag med til mindehøjtidelighed for præsten Peter Parkov, der viede hende og Martin Jørgensen. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

En række prominente danskere lagde i går vejen forbi Garnisionskirken i København, da der blev afholdt en mindehøjtidelighed for præsten Peter Parkov.

Han har i mange år været en nær ven af dronning Margrethe og prins Henrik, som derfor naturligvis også var til stede. Det samme var grevinde Alexandra, der også havde et særligt forhold til den afdøde præst. Det var nemlig ham, der viede hende og Martin Jørgensen, da de blev gift i Øster Egede Kirke i 2007.

Også andre prominente gæster som skuespillerinden Ellen Hillingsø, modemanden Erik Brandt og rejsekongen Stig Elling havde lagt vejen forbi.

Ifølge Billed-Bladet var Peter Parkov og regentparret så tætte venner, at præsten i mange år tilbragte julen med kongefamilien på Marselisborg Slot i Aarhus.

Dronning Margrethe og prins Henriks hyggelige samvær med Peter Parkov inkluderede også påskeferier i Jylland, ligesom han også har holdt ferie sammen med regentparret på deres vinslot Cayx i Frankrig.

Peter Parkov blev i 2009 blev ramt af lymfekræft, men ifølge Billed-Bladet døde han 9. december i år på grund af følgerne fra et slemt maveonde.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.