Rørende billeder: Kronprinsfamilie samler ind

Det norske kronprinspar og datteren, prinsesse Ingrid Alexandra, var ude med raslebøsserne for Røde Kors for at samle ind til krigsofre.

Søndag ringede Norges Røde Kors på nordmændenes dørklokker, og for nogle nordmænd blev døren åbnet til synet af det norske kronprinspar og datteren, prinsesse Ingrid Alexandra.

Den royale trio havde nemlig meldt sig som indsamlere til årets såkaldte tv-aktion, som bliver afholdt af den norske public service-station NRK.

Årets overskud går til ofre for krig og konflikter, og til flygtninge der har søgt til Norge, samt til Røde Kors' arbejde i Syrien, Libanon, Sydsudan, Afghanistan, Myanmar, Somalia, El Salvador, Guatemala og Honduras.

Det skriver Norges kongehus på sin hjemmeside.

- Her går vi årets vigtigste søndagstur. Sammen får vi hjælpen helt frem, lyder teksten til et billede, som det norske kongehus har lagt ud på sin officielle Instagram-profil af de kongelige indsamlere.

Her står kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, en unavngiven pige og datteren, prinsesse Ingrid Alexandra, der har indsamlingsbøssen i hånden, og smiler til fotografen.

Kronprinsesse Mette-Marit og hendes royale svigermor, dronning Sonja, er begge protektorer for indsamlingen.

Prinsesse Ingrid Alexandra, der bliver teenager næste gang, hun har fødselsdag den 21. januar, bliver en dag dronning af Norge, når hun arver tronen fra sin far, kronprins Haakon.

Se de rørende billeder her, her og her.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.