Ritt Bjerregaard og de mange elskere: Der var jalousi

På trods af jalousi og prøvelserne ved et åbent forhold har Ritt Bjerregaard aldrig været i tvivl om, at det er sammen med sin mand, Søren Mørch, hun hørte hjemme.
Når den mand, man elsker højt, synes, en anden kvinde er spændende, så kommer der jalousi, siger Ritt Bjerregaard. 
Når den mand, man elsker højt, synes, en anden kvinde er spændende, så kommer der jalousi, siger Ritt Bjerregaard.  Foto: Scanpix arkiv

Tidligere minister, EU-kommissær og overborgmester i København Ritt Bjerregaard overraskede alle, da hun i weekenden afslørede, hvordan hun har levet i et åbent forhold med sin mand, Søren Mørch, og hvordan begge parter har haft flere elskere ved siden af ægteskabet.

I dag kan BT citere fra Ritt Bjerregaards erindringsbog, som udkommer 3. november. Her uddyber hun, hvordan det var at leve med den jalousi, der fulgte med, og hvordan hun klarede det.

"Vi var bevidste om, at vi sikkert også ville have lyst til sex med nogle af dem og måske oven i købet forelske os i andre. Vi troede ikke på gamle tiders troskabsforestillinger og tavshedskræmmeri og slet ikke på monogami," skriver hun blandt andet.

Ritt Bjerregaard lægger imidlertid ikke skjul på, at det åbne forhold til tider har været en udfordring på grund af jalousi og hjertesorg.

"Når den mand, man elsker højt, synes, en anden kvinde er spændende, så kommer der jalousi," forklarer hun, ifølge BT.

i de perioder, hvor hendes mand var forelsket i andre har Ritt Bjerregaard arbejdet bevidst med mig selv for at være optaget af noget andet, forklarer hun.

Selv havde i dag 74-årige Ritt Bjerregaard blandt andre hede relationer et længerevarende forhold forhold den senere formand for lægeforeningen, Erik Holst, mens hun var gift med sin mand.

På trods af jalousi og prøvelserne ved et åbent forhold har Ritt Bjerregaard dog aldrig været i tvivl om, at det er sammen med Søren Mørch, hun hørte hjemme, skriver BT.

"Vi har gjort os umage for hele tiden at prioritere hinanden. Der har altid skullet være tid til fællesmåltider med de gode vine og samtaler. Og tid, hvor vi hver især kan gøre, hvad der passer os. Vi har arbejdet aktivt med at gøre forskelligheden til noget ønskeligt i stedet for at prøve at lave den anden om, skriver hun i bogen.

Parret kan næste år fejre guldbryllup.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.