Nu taler Ritt Bjerregaard om sex-afsløring

I weekenden fortalte den tidligere minister, hvordan hun og manden har levet i et åbent forhold.
Ritt Bjerregaard understreger også, at hun trods de hemmelige forhold, på intet tidspunkt har været mindre glad for manden Søren Mørch. De to kan fejre guldbryllup i 2016.
Ritt Bjerregaard understreger også, at hun trods de hemmelige forhold, på intet tidspunkt har været mindre glad for manden Søren Mørch. De to kan fejre guldbryllup i 2016. Foto: Scanpix/arkiv

En hudløst ærligt Ritt Bjerregaard fortalte i weekenden i et stort interview i Politiken, hvordan hun og manden, historikeren Søren Mørch, har levet i et åbent forhold og har haft flere elskere ved siden af ægteskabet.

– I den periode var det mere oppe i tiden, at man havde sex med andre. Og det var klart for os, at vi også ville møde andre, som vi syntes var spændende og ville have lyst til at have et forhold til. En aften får man lidt for meget ind, og så er det måske bare et enkelt knald. Men det sker jo for de fleste, at der er nogen, man forelsker sig i, sagde det socialdemokratiske koryfæ til Politiken.

Ritt Bjerregaard fortæller om det åbne forhold i en ny erindringsbog, der udkommer 3. november. Hun skriver blandt andet om et seks år langt forhold til den daværende formand for Akademikernes Centralorganisation, Erik Holst.

Venner bakker op

Ritt Bjerregaard blev gift i 1966, men mødtes hemmeligt med Erik Holst fra 1974 og frem. De mødtes i Erik Holsts lejlighed i København og i hans sommerhus i Rågelege. Det hemmelige forhold var tæt på at blive opdaget af pressen i 1978 – men forblev altså i det skjulte.

Heller ikke Ritt Bjerregaards venner har fået noget at vide. Men de har taget godt imod nyheden. Det fortæller hun nu til Ekstra Bladet.

- Jeg er i sommerhus, så jeg har ikke været hjemme, men venner har ringet og sagt, at det var et godt interview, siger Ritt Bjerregaard til Ekstra Bladet.

På spørgsmålet ”lever i stadigt i et åbent forhold” svarer Ritt Bjerregaard:

- Nu er jeg altså 74, og Søren er 82, så det...

Hun understreger også, at hun trods de hemmelige forhold, på intet tidspunkt har været mindre glad for manden Søren Mørch. De to kan fejre guldbryllup i 2016.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.