Regionsformand: 2025-plan tager kun toppen af presset

Selvom regeringen skruer op for den offentlige vækst i 2025-planen, er det ikke nok til at undgå besparelser i fremtiden, lyder det fra Danske Regioners formand Bent Hansen.
Regeringens 2025-planer om flere penge til sundhed kommer efter flere år med stramme økonomiske rammer for regionerne. Her Bent Hansen og Lars Løkke Rasmussen på Danske Regioners generalforsamling i foråret.
Regeringens 2025-planer om flere penge til sundhed kommer efter flere år med stramme økonomiske rammer for regionerne. Her Bent Hansen og Lars Løkke Rasmussen på Danske Regioners generalforsamling i foråret. Henning Bagger/Scanpix

Regeringens planer om at øge den offentlige vækst er et positivt signal, men det løser ikke den akutte situation, som regionerne står i.

Sådan lyder det fra Danske Regioners formand Bent Hansen (S) efter dagens fremlæggelse af regeringens 2025-plan.

- En realvækst på en halv procent om året er helt nødvendigt, hvis vi skal løse fremtidens udfordringer med flere ældre og stigende udgifter til eksempelvis medicin. Det vil give os en chance for at holde skruen i vandet med det stigende pres, som sundhedsvæsenet står overfor, siger Bent Hansen til Avisen.dk.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) åbner i 2025-planen for, at udgifterne til den offentlige service kan stige med 0,5 procent om året fra 2017.

Stigningen i den offentlige vækst svarer ifølge regeringen til 2,5 milliarder kroner ekstra om året fra 2017 til 2025.

Pengene skal blandt andet udmøntes i en velfærdspulje på en milliard kroner om året til sundhed, ældrepleje og anden velfærd i kommuner og regioner.

Stigningen kommer dog efter flere års stramme økonomiaftaler, påpeger Bent Hansen.

- En milliard om året er ikke nok til at undgå besparelser i fremtiden, siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.