R og SF: Svage fleksjobbere skal selv vælge mellem førtidspension og arbejde

Venstre afviser: Flest mulige skal ud på arbejdsmarkedet
- Hvis man gerne vil, og man synes, det kan skaffe en vej ind på arbejdsmarkedet, så skal man have muligheden, men det her med at blive kostet rundt på den her måde, det holder ikke, siger Sofie Carsten Nielsen.
- Hvis man gerne vil, og man synes, det kan skaffe en vej ind på arbejdsmarkedet, så skal man have muligheden, men det her med at blive kostet rundt på den her måde, det holder ikke, siger Sofie Carsten Nielsen. Foto: Scanpix/arkiv

Ja, vi klokkede i det.

De Radikale erkender nu, at den forrige S-R-SF-regerings reform af førtidspension og fleksjob fra 2013 indeholder fejl. Derfor er partiet nu klar med et forslag til gavn for fleksjobbere, der kun kan arbejde få timer om ugen.

De Radikales beskæftigelsesordfører, Sofie Carsten Nielsen, vil som oplæg til de kommende ugers evaluering af den udskældte reform foreslå, at personer, der er vurderet til at kunne arbejde mindre en fem timer om ugen, ikke skal tvinges i fleksjob. De skal selv kunne vælge.

Det fortæller DR Nyheder.

- Hvis man gerne vil, og man synes, det kan skaffe en vej ind på arbejdsmarkedet, så skal man have muligheden, men det her med at blive kostet rundt på den her måde, det holder ikke, siger Sofie Carsten Nielsen til DR Nyheder og forklarer, at man er villig til at forhandle om det eksakte antal timer.

Også SF var med til at indføre reformen, og partiets beskæftigelsesordfører Karsten Hønge bakker op om R-forslaget. Over for DR Nyheder erkender han, at der er ”nogle fejlskud i den her reform”. Karsten Hønge vil altså også lade borgere, der er vurderet til at kunne arbejde under fem timer om ugen, vælge mellem fleksjob og førtidspension.

V: Det kan blive til flere timer

Den tidligere regering indgik aftalen om reform af fleksjob og førtidspension sammen med Venstre, De Konservative og Liberal Alliance. Alle partier skal være enige, hvis loven skal laves om. Det nuværende regeringsparti Venstre er dog skeptisk og ønsker flest mulige ud på arbejdsmarkedet. Det kan vise sig at komme alle til gavn, mener beskæftigelsesordfører Hans Andersen.

- Hvis det handler om, at man i starten kan arbejde tre eller fem timer om ugen, og det kan blive til 10 eller 15 timer på sigt, så handler det om, at de skal bevare en tilknytning til arbejdsmarkedet. Så er det jo rigtig godt for den enkelte og for samfundet, siger Hans Andersen til DR Nyheder.

Socialdemokratiet har endnu ikke fundet frem til, om de vil gøre fleksjob frivilligt for de svageste borgere.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.