Prinsen tager Paradise-forlovet med på job

Prins Carl Philip af Sverige havde sin forlovede Sofia Hellqvist ved sin side til åbningen af det svenske folketing, tirsdag.
Prins Carl Phillip og Sofia Hellqvist har annonceret, at de gifter sig i sommeren 2015.
Prins Carl Phillip og Sofia Hellqvist har annonceret, at de gifter sig i sommeren 2015. Foto: JONAS EKSTROMER/AP

Traditionen tro var den svenske kongefamilie på plads i galleriet, da den svenske Riksdag (svarende til det danske Folketing, red.) officielt åbnede igen efter sommerferien, tirsdag.

På ét område adskilte denne sidste tirsdag i september sig dog væsentlig fra de tidligere Riksdagsåbninger. For første gang deltog også prins Carl Philips forlovede, Sofia Hellqvist, i den officielle begivenhed. Det skriver Aftonbladet.

- Det er første gang, hun kommer til at sidde sammen med kongefamilien, fortalte informationschef for det svenske hof Margareta Thorgren til avisen.

Allerede før prins Philip bekendtgjorde sin forlovelse med den tidligere Paradise Hotel-deltager Sofia Hellqvist, havde de to optrådt som par både ved prinsesse Madeleines bryllup med Chris O'Neill i 2013 og ved dåben af parrets førstefødte i juni i år.

Ved åbningen af Riksdagen deltog desuden kong Carl Gustaf, dronning Silvia samt kronprinsesseparret Victoria og Daniel, men ikke prinsesse Madeleine, som måtte blive i New York på grund af sit arbejde for World Childhood Foundation.

Den svenske prinsesse var ligeledes fraværende onsdag, da prins Carl Phillip blev udnævnt til oberst ved en ceremoni på Amfibieregementet på Berga, syd for Stockholm.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.