Prins Henrik er stukket til søs med Margrethe

Prinsgemalen er tilsyneladende på dupperne igen. Han tog i dag på sommertogt med dronning Margrethe på kongeskibet Dannebrog.
Ship ohøj! regentparret får i den kommende tid gyngende grund under fødderne.
Ship ohøj! regentparret får i den kommende tid gyngende grund under fødderne. Foto: SCANPIX

I et vejr, der var alt andet end sommerligt, tog dronning Margrethe og prins Henrik i dag hul på årets sommertogt. Til vands skal parret - ganske som traditionen foreskriver - rejse rundt og besøge byer i det ganske kongerige.

Den 80-årige prins Henrik var på benene igen efter sygdomsperioden, der sendte ham til tælling i ugen, hvor dronningens 75 års fødselsdag blev fejret med en række stort anlagte arrangementer, som Henrik blev væk fra grundet hans influenza-lignende sygdom.

Dagen efter dronningens store fødselsdagsfest på Fredensborg rejste han på en rekreationstur til Venedig i Italien og har efter sin hjemkomst været til en række undersøgelser på forskellige hospitaler, har kongehuset bekræftet. Man ønsker dog ikke at fortælle, hvilke undersøgelser der var tale om.

Men nu er alt igen, som det plejer at være på denne årstid med regentparret på bølgen blå. Parrets to gravhunde var i øvrigt også med, da Dannebrog stævnede ud fra Københavns Havn i dag. Første stop på turen er Helsingør.

Med et større arsenal af paraplyer - og hjælpere til at holde dem - var regentparret ganske godt beskyttet mod regnen. Foto: Scanpix

Da de skulle ombord, førte Margethe an sammen med de to gravhunde. Og så kom Henri som den franske rosin i pølseenden. Foto: Scanpix

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.