Stig Elling: Prins Henrik magter ikke gravhund

Gravhundeejer og tidligere rejsekonge, Stig Elling, kritiserer igen Prins Henrik for ikke at tage sig ordentligt af sine hunde.
- Det er synd, at den er gået to år uden at have det godt. Der har ikke været draget omsorg for den hund.
- Det er synd, at den er gået to år uden at have det godt. Der har ikke været draget omsorg for den hund. FOTO: Søren Bidstrup/arkiv/Scanpix

Det er Prins Henriks egen skyld, at gravhunden Rosina havde svært ved at falde til i de kongelige gemakker, og at den nu er blevet sendt i familiepleje Frankrig.

Det mener den tidligere salgsdirektør i Star Tour, Stig Elling, der selv har haft seks gravhunde.

- Prinsen kan ikke magte hunden. Det har han bevist før. Jeg har stor sympati for ham - kong Henrik - for jeg synes, han er en hyggelig person, så det er ikke for at sige noget ondt om ham. Men det er nok et spørgsmål om, der er tid og lyst nok til at være sammen med hunden. Det kan være en af årsagerne til, at gravhunde ikke føler sig trygge, siger Stig Elling.

Krævede gravhund aflivet

Den tidligere charter-konge, der fratrådte sin stilling i Star Tour i januar i år har tidligere kritiseret kongehuset for uansvarlig omgang med gravhunden Evita, som han krævede aflivet, efter den havde bidt en af hoffets gardere.

Ifølge hundetræneren Henrik Ljungström, der har haft både Rosina og Dronning Margrethes hund Helike i træning, blev Prins Henrik og Rosina dog aldrig et godt match på grund af kongehusets livsstil med mange rejser til søs og skiftende bopæle.

Men det giver Stig Elling ikke meget for. En gravhund kan sagtens klare det omskiftelige liv, hvis bare familien tager sig af den.

- Det er ejeren, der står for skud. Gravhunde kræver tryghed, og de skal ikke være for meget alene hjemme. Derfor nytter det ikke noget, at det er barnepiger, der tager sig af hunden, det skal være ejeren. Gravhunden skal aktiveres og motiveres, det hjælper ikke, at man sætter sig i et hjørne, siger han.

Synd for hunden

Rosina flyttede ind på slottet for to år siden, og Prins Henrik var angiveligt meget knyttet til den. Stig Elling er dog glad for at høre, at hunden endelig har fået en ny familie.

- Det er synd, at den er gået to år uden at have det godt. Der har ikke været draget omsorg for den hund.

Prins Henrik har været ganske uheldsramt hvad angår hans højtelskede hunde.

Hunden Vega blev kørt ned og døde på landevejen i Nøddebo i efteråret 2012.

Hunden Querida lystrede ikke og havde et uregerligt temperament, så dens tid som hofhund blev også kort. Hunden nåede i sin tid på slottet at sætte tænderne i en gartner.

Svært forår

Prins Henriks forår har i forvejen været fyldt med problemer.

Han har været ramt af influenza og sidenhen blev det afsløret, at han umiddelbart efter 75-års fejringen af hustruen - som han ikke deltog i - rejste til Venedig.

Derefter kom det frem, at han har været på flere hospitaler til tjek for noget, som kongehuset ikke ønsker at udtale sig om.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.