Prins Henrik begraver hunde i baghaven

Prinsgemalens elskede hunde hviler alle under mulden i et hjørne af Marmorhaven på Fredensborg Slot.
Prins Henrik elsker sine hunde og har derfor et ganske særligt sted, han kan mindes de 15, som han og dronningen ikke har længere.
Prins Henrik elsker sine hunde og har derfor et ganske særligt sted, han kan mindes de 15, som han og dronningen ikke har længere. Foto: SCANPIX arkiv

Prins Henrik og dronning Margrethe er af den sikre overbevisning, at menneskets bedste ven er hunden. Gennem stort set hele regentparrets lange samliv har hunde været en del af familien, og selv i døden er vovserne hos deres kongelige ejere.

Ugebladet Her og Nu fortæller i denne uge, at hver eneste af de hofhunde, som Henrik og Margrethe gennem årene har måttet sige farvel til, ligger begravet i et hjørne af Marmorhaven på Fredensborg Slot.

Bladet viser gravpladsen, der prydes af en fælles mindesten, hvor navnene på mange vovser er graveret ind. Over navnene er der indgraveret en forgyldt kongekrone og i midten af det hele prydes stenen af et stort gyldent H - for Henrik.

Det var ifølge ugebladet i sin tid Henrik, der fik overbevidst Margrethe om, at de skulle have hund. Han har altid haft et meget nært forhold til vovserne, der har sovet i en kurv i hans soveværelse og fået lov til at komme op og fise den af i hans seng.

På Henriks hundegravsten står navnene 15 hofhunde - fortrinsvis gravhunde - opført i en udadgående spiral, hvor der stadig er plads til flere.

To af hundene på mindestenen, Querida og Rosina, er dog ikke gået til de evige jagtmarker. De faldt aldrig til på slottet og blev givet videre til andre familier.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.