Zenia Stampe i strid med hunde-ejere: "Haha, hvor er du langt ude"

Den radikale politiker er rystet over Føtex' store udvalg af 'hundeslik'.
- Jeg kunne have brugt så mange andre eksempler. Legetøj, make up etc, skriver Stampe.
- Jeg kunne have brugt så mange andre eksempler. Legetøj, make up etc, skriver Stampe. Foto: SCANPIX arkiv

Zenia Stampe er på barselsorlov, men holder ikke fri fra facebook af den grund. I dag, fredag, har hun postet et opslag, som har fået en del hundevenner op i det røde felt.

Den radikale politiker med de markante holdninger har tilsyneladende være på indkøbstur i Føtex og blev chokeret over supermarkedets store udvalg af godbidder til hunde.

"I går var jeg i min lokale Føtex. Pludselig stod jeg ved en hylde med hundeslik. Og det slog mig, at afdelingen af produkter til kæledyr er ligeså stor som hele brødafdelingen. Hvordan var det nu… Vi har ikke råd til at hjælpe mennesker på flugt? Bullshit," skriver Zenia Stampe.

(artiklen fortsætter under updaten)

Igår var jeg i min lokale Føtex. Pludselig stod jeg ved en hylde med hundeslik. Og det slog mig, at afdelingen af...

Posted by Zenia Stampe on 18. september 2015

Dén bemærkning falder ikke i god jord hos hundeejerne.

I den meget lange tråd under updaten skriver Kenneth for eksempel

"Haha hvor er du langt ude Zenia Stampe! Det er da 2 emner, du umuligt kan sammenligne. Tror du er ved at være lidt desperat efter et godt udsagn, siden du kommenterer på den måde. Ens kæledyr er en del af ens liv. For mig er min hund en del af min familie, og hvis jeg vil bruge penge på at forkæle ham, skal du bestemt ikke blande dig i det."

Anne ryster også på hovedet. Hun skriver som kommentar:

"Arghhhh Zenia, altså. Dont go there. Vi må bruge vores penge som vi vil. Nogle bruger dem på hunde, nogle på sko, nogle på smart tøj til deres unger, nogle på nødhjælp. Det mener jeg virkeligt ikke, en politiker bør moralisere over."

I den glødende debattråd understreger Zenia Stampe, at updaten ikke er en kritik af hundeejere.

"Jeg kunne have brugt så mange andre eksempler. Legetøj, make up etc.," skriver Zenia Stampe.

Hendes kommentar preller dog af på hundevennerne:

"Jeg bruger mange penge på mine to hunde, jeg betaler topskat med glæde, jeg støtter de hjælpeorganisationer, jeg ønsker. Hvad kommer det andre ved, hvad jeg bruger mine penge til," skriver Anette.

Mens Trine spørger:

"Hvad er det du antyder, Zenia Stampe? At mennesker, som er glade for og bruger penge på deres kæledyr ikke har sympati for flygtninge?Hvorfor har du så travlt med at dæmonisere udvalgte befolkningsgrupper?"

Dog er der også rosende kommentarer til Zenia Stampe - som da også i skrivende stund høster næsten 3.000 likes for updaten. En hunde-ejer, Mette, skriver således:

"Jeg er hunde-ejer. Jeg kan godt se din pointe. Mange taler om, at dk ikke har råd til at huse flygtninge, vi skal tænke på vores egne først, og så stormer vi ind og forkæler vores hund."

Maria har også hund - og hun er lodret uenig med Stampe:

"Hmm, gad vide om de næste, der skal have dårlig samvittighed, er os der køber det dyre hundefoder ved dyrlægen i stedet for at købe det billige i netto? Jeg er uenige i mange af dine opslag, men den her slår sgu dem alle. At min hund får en godbid i ny næ, når den har været dygtig, det nægter jeg altså at have dårlig samvittighed over!", erklærer hun.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.