Præst forsvarer børnefri ferie: Forældrene trænger til at sove

Det er slidsomt at være forældre. Og de færreste indrømmer, at de ikke altid overkommer børnene, mener præsten Kathrine Lilleør.
At være forælder er ikke, hvad man troede. Det er både skønnere, men også langt mere slidsomt, end man forestillede sig, skriver sognepræst Kathrine Lilleør
At være forælder er ikke, hvad man troede. Det er både skønnere, men også langt mere slidsomt, end man forestillede sig, skriver sognepræst Kathrine Lilleør Foto:Linda Kastrup/Scanpix/Arkiv

Sognepræst og debattør Kathrine Lilleør forsvarer forældre, der holder fri, mens børnene er i institution.

Der har den seneste tid været en del offentlig debat om, hvorvidt det er i orden, at forældre holder fri, mens børnene bliver sendt i institution.

Hver femte dansker, synes det er i orden, at forældre tager børnefri-ferie, mens flere eksperter fraråder, at man snyder børnene for ferie. Debatten har vakt forargelse på de sociale medier, hvor der i stor stil bliver taget afstand til forældre, der vælger at sende børnene i børnehave eller vuggestue, mens de selv holder fri.

Magter ikke altid at være forældre

Men i et blogindlæg på Berlingske.dk opfordrer Kathrine Lilleør til at droppe den ’letkøbte’ forargelse.

Hun mener, at småbørnsforældre er udmattede af konstant at stille barnets behov først. Og at det er de færreste, der vil indrømme, at de til tider ikke magter at være forældre.

- Mon ikke, der i disse uger en del småbørnsforældre, som afleverer børn, for at kunne komme hjem og sove ud? skriver hun i blogindlægget.

Ifølge Lilleør kommer familielivet nemlig bag på de fleste.

Børn skal ikke diktere alt

- At være forælder er ikke, hvad man troede. Det er både skønnere, men også langt mere slidsomt, end man forestillede sig, skriver hun i blogindlægget, hvor hun samtidig forsvarer forældrenes trang til at være børnefri i en periode.

- Man vil bare være sig selv. Ud og cykle. På cafe. Læse en bog. På stranden. Men at være forælder er at underlægge sig barnets behov. Fordi det er barn, der ikke kan bade uden at risikere at drukne. Ikke kan spise på tilfældige tidspunkter. Ikke kan være alene hjemme. Ikke kan undvære sin søvn. Det betyder ikke at barnet skal diktere alt, men det betyder, at barnets basale behov kommer før ens egne. Det er voldsomt, skriver hun i blogindlægget.

Hun mener, at det i dag er tabubelagt, at man som forældre ikke altid kan overkomme at være sammen med sine børn.

Læs hele blogindlægget her.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.