Populær restaurantkæde solgt: Tiden var inde

900 ansatte i restaurant-kæden Bone's har fået nye chefer. Stifterne af Bone's er helt ude af virksomheden.
Foto: Iris/Scanpix/modelfoto

Restaurantkæden Bone's skifter ejere. De tre stiftere, John Henriksen, Tom Sørensen og Kristan Kaasgaard, har valgt at sælge deres andele af virksomheden til Jan Vinther Laursen, Morten Strømsted, der ejer MST Finance, og Peter Korsholm, ejer af DSV Miljø-koncernen.

Jan Vinther er ikke ukendt med Bone's. Han blev det fjerde ben i ejerkredsen i 2009, og har titel af direktør i Bone's.

- Det har været en helt udramatisk proces. Jeg har stået i lære i mange år, og nu var tiden den rigtige til at tage sidste skridt, siger Jan Vinther Laursen, der tidligere har været medejer af motorvejs-kæden Monarch, til Herning Folkeblad.

Bone's skal ud over grænsen

Bone's blev grundlagt i 1990. Siden er kæden blevet landsdækkende med 22 restauranter i Danmark og en i Nuuk i Grønland, men den nye ejerkreds tænker større.

- Vi overvejer i øjeblikket at eksportere vores koncept til udlandet. De oplagte lande kunne være Norge eller Sverige, hvor der er tradition for, at familien går ud for at spise. Men der er ikke truffet nogen beslutning, sagde Jan Vinther Laursen tidligere i år til Finans.dk.

Afklaret med salget

Til Herning Folkeblad fortæller de tre stiftere, at de er afklarede med salget og så kalder de det en stor beslutning.

- Vi er glade for, at det bliver ved med at være en Herning-baseret virksomhed, som fastholder sit hovedsæde og samme medarbejderskare. Når du har haft en rejse med folk i så mange år, så betyder sådan noget meget, siger Tom Sørensen til avisen.

900 ansatte følger med

Ifølge Finans.dk omsætter Bone's for cirka 300 millioner kroner og beskæftiger 900 medarbejdere. Sidste år var overskuddet fire millioner kroner efter skat.

Mister Monarch

Jan Vinther Laursen var i 1990'erne med til at indføre Monarch-konceptet i Danmark som leder af kædens anden restaurant. I 1996 blev han adm. direktør og senere medejer.

I 2007 solgte han Monarch til et britisk selskab og to år senere blev han medejer og direktør i Bone's.

Prisen for overtagelsen af Bone's er ukendt.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.