Politiet advarer om indbrudstyve i pinsen: Gem iPad'en og PH-lamperne væk

Hvis du tager på ferie eller på familiebesøg i pinsen, bør du sikre dig mod indbrud.
Pas på - pinsen er en af tyvenes mest travle tider.
Pas på - pinsen er en af tyvenes mest travle tider. Foto: Scanpix / modelfoto.

Mange af os er bortrejst her i pinsen, og et gabende tomt hus sender et klart signal til indbrudstyve om, at her er fred og ingen fare.

Men med nogle enkle forholdsregler kan man minimere risikoen for indbrud, lyder det fra specialkonsulent hos Syd- og Sønderjyllands Politi, Christian Østergaard til DR Syd:

- Hvis huset er alene hjemme, så er det med at få etableret nabohjælp. Så der er nogle, der passer på huset, siger Christian Østergaard til DR Syd.

Christian Østergaard opfordrer til, at man beder naboerne om at tømme din postkasse, fylde skraldespanden eller parkere deres bil og cykel i indkørslen, så huset ikke signalerer 'alene hjemme'.

Derudover kan man hænge lidt vasketøj ud i haven og lade noget legetøj ligge udenfor, så det ser ud som om, at det emmer af liv.

Hvis du har store værdi i dit hjem, så få dem gemt lidt af vejen, siger Christian Østergaard.

- PH-lamperne og iPad'en osv. skal eksempelvis ikke lige stå synligt ud mod vejen. Og lad så være med at lægge arveguldet i badeværelset eller inde i soveværelset i øverste skuffe. Sådan er det i 10 ud af 10 tilfælde, og det gør det forholdsvist nemt at være tyveknægt, siger Christian Østergaard til DR Syd.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.