Pilot-prinsen snart tilbage i tjeneste

Storbritanniens kommende konge, prins William, sætter sig til sommer igen op i helikopteren som redningspilot for ambulancetjenesten.
Prins William har taget uddannelser inden for universitetet og militæret.
Prins William har taget uddannelser inden for universitetet og militæret. Foto: John Stillwell/AP

Siden 2010 har britiske prins William været til tro tjeneste i akutte nødsituationer som pilot i beredskabet, og efter nogle års pause er den 32-årige kommende konge tilbage for at yde assistance, når det brænder eller bløder.

Det er tidligere blevet offentliggjort, at redningsprinsen skulle være en fast del af East Anglia Air Service fra foråret, men ikke hvornår han ville tage helikopter-styringen i ambulancetjenesten.

Prinsen har i øjeblikket taget flere eksaminer, så han er helt klar til aktiv tjeneste denne sommer. Det skriver Hello! Magazine

- Prinsens opgave bliver at reagere på alarmopkald, hvor brug af helikopter vil være bedst for patienten i akutte medicinske situationer, forklarer luftfartskonsulenten Gerry Hermer til avisen og fortsætter:

- Han vil også komme til at møde mere sårede mennesker, end han måske tidligere har været vant til. I nogle tilfælde kan det være meget sørgeligt, men jeg er sikker på, at han er godt rustet til at klare det, siger Helmer.

Ifølge avisen vil prinsen arbejde fire dage efterfulgt af fire dages fri. En typisk arbejdsdag på otte timer starter ved syvtiden om morgenen eller fra klokken 16:30, hvis han har nattevagt. Holdet har typisk fem udrykninger på en vagt, men kan behandle op til ti, skriver avisen.

I 2011 fortalte prinsens hustru, hertuginde Kate, om sin konstante angst for, hvad prins William kunne blive udsat for på jobbet.

- Jeg er altid bekymret, når William er ude på en mission. Jeg synes, det er meget vanskeligt. Man frygter altid for dem, når man ikke ved, om der kommer til at ske noget med dem, og det er hårdt, lød det dengang fra hertuginden, der foruden prins George på halvandet år nu venter parrets andet barn til foråret.

Det forventes, at prinsen vil donere sin løn til velgørenhed, tilføjer avisen.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.