Lagde armen om prins Williams kone - nu hånes han

Basketballstjerne er faldet i unåde, fordi han ved en fotosession lagde sin arm om hertuginden af Cambridge, også kendt som Kate Middleton.
Man må ikke røre ved de kongelige. Men det kom 'King James' til ...
Man må ikke røre ved de kongelige. Men det kom 'King James' til ... Polfoto

Den britiske tronfølger prins William og hans gravide hustru Kate er i USA i disse dage, og det går naturligvis ikke ubemærket hen.

Som det seneste har en sand forargelse rejst sig over basketball-stjernen LeBron James, efter at han tillod sig at lægge armen rundt om Kate under en fotosession ved en basketball-kamp i New York.

Det britiske tronfølgerpar og den hærdebrede basketballstjerne stillede op til foto sammen og her brød 'King James', som han hedder i folkemunde, altså den royale etiket, der påbyder, at man ikke omfavner eller rører ved medlemmer af den kongelige familie, skriver bl.a. Daily Mail.

Flere medier i USA og England omtaler episoden, som også The Telegraph kalder et brud på etiketten. De amerikanske medier synes mere optagede af de britiske mediers rasen-ud over sagen.

Det er ikke første gang, amerikanske kendte kløjs i englændernes royale etikette. I 2009 fik præsidentfuren Michele Obama hug, fordi hun tillod sig at lægge sin arm om dronning Elisabeth.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.