Sig noget pænt om Løkke

Peter Skaarup om Løkke: Han er bedre end Thorning

Lars Løkke Rasmussens politiske modstandere er blevet bedt om at sige noget pænt om statsministeren i anledning af regeringens kommende etårs jubilæum.
Lars Løkke har gjort det bedre end sin forgænger på posten, lyder det fra Dansk Folkepartis Peter Skaarup.
Lars Løkke har gjort det bedre end sin forgænger på posten, lyder det fra Dansk Folkepartis Peter Skaarup. Foto: Scanpix/arkiv

28. juni er det et år siden, Lars Løkke Rasmussen (V) satte sig i den varme stol i Statsministeriet. 

Avisen.dk har bedt politikere fra Folketingets otte partier, som ikke sidder i regeringen, sige noget pænt om statsministeren i anledningen af etårs-jubilæet.

Hos Dansk Folkeparti fremhæver Peter Skaarup særligt Lars Løkkes udlændingestramninger som positive, selvom han gerne så, at der blev strammet endnu mere. 

- Jeg synes egentlig, første år med ham har været hæderligt og en markant forbedring i forhold til tidligere statsminister Helle Thorning Smith. Vi har fået lavet nogle gode ting sammen med regeringen, udlændingestramninger især, siger Peter Skaarup.

Han kan dog samtidig ikke lade være med at komme med lidt kritik.

- Der er også ting, der trækker i den forkerte retning. Fx trepartsaftalen, der betyder, man kan komme ind for en lavere løn som flygtning, og man kan optjene dagpengeret ved at arbejde til en lavere løn. Så der er nået meget, men der er meget, vi mangler at gøre – ting der skal trækkes i en anden retning, siger han.

Har lyttet til alle partier

Samtidig oplever DF-politikeren Lars Løkke Rasmussen som en statsminister, der lytter til de forskellige partier.

- Jeg synes, han har gjort nogle ting for at prøve at tale med de forskellige politiske partier, vi har oplevet det helt anderledes end med Helle Thorning som statsminister, der stort set ikke værdigede Dansk Folkeparti et blik, lyder det fra Peter Skaarup.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.