RYANAIR: DISCOUNT I LUFTEN

Ole i protest mod Ryanair: "Vi er stærkt bekymrede"

Et sted mellem 50 og 100 demonstranter er mødt op i lufthavnen onsdag eftermiddag for at protestere mod Ryaniar.
- Mine kolleger og jeg bruger vores fritid på denne her aktion, fordi vi er stærkt bekymrede for Ryanairs fremfærd i København, siger Ole Johansson.
- Mine kolleger og jeg bruger vores fritid på denne her aktion, fordi vi er stærkt bekymrede for Ryanairs fremfærd i København, siger Ole Johansson. Aske Folkmann Drost

Røde faner, der blafrer i vinden og demonstranternes neon-farvede veste er det synlige tegn på den aktuelle faglige aktion mod lavprisselskabet Ryanair, der onsdag flyver mellem København og Dublin for første gang.

Foran Terminal 2 i Københavns Lufthavn står de mellem 50 til 100 aktivister klar med flyers for at gøre forbipasserende opmærksomme på deres utilfredshed med arbejdsforholdene for piloter og kabinepersonale i det irske flyselskab.

En af dem er Ole Johansson, som Avisen.dk har snakket med. Han er 3F’er og ansat i lufthavnen.

LÆS OGSÅ: Bliv væk, Ryanair: Børsting klar til at ofre flybranchen

- Mine kolleger og jeg bruger vores fritid på denne her aktion, fordi vi er stærkt bekymrede for Ryanairs fremfærd i København.

- Ryanair er hjertelig velkommen i Københavns Lufthavn, men det skal være på lige vilkår med alle andre flyselskaber. Norwegian og EasyJet og andre selskaber har jo indgået overenskomster.

Ryanair er ligeglade

Han og kollegerne deler flyers ud ved indgangene til lufthavnen og ved Metroen. Det lader til at presse af på Ryanair, mener Ole Johansson.

- Ryanair er ligeglad med vores protester. Det har de signaleret meget tydeligt. Ryanair ønsker ikke at have noget med fagforeninger at gøre, men det skal jo ikke forhindre os i at lægge pres på dem, siger Ole Johansson.

LÆS OGSÅ: Fagbosser: Så er det sidste chance, Ryanair

Der er dog ikke planer om aktioner de kommende dage, siger han.

- Men det er da ikke utænkeligt, at der kommer nogle, siger Ole Johansson, der dog tager afstand fra en mere fysisk aktion.

- Hvis nogle af mine kolleger finder på at genere Ryanairs arbejde i lufthavnen, så vil det være ulovligt og et uheldigt signal at sende.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.