Taxikrig

Nyt Uber-forslag: Taxa-branchens skrig skal høres

Tre partier fremsætter nyt forslag om en 'task force' rettet mod Uber. Det sker efter, at hele tre forslag faldt på gulvet i folketings-salen i dag.
SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti vil trods nederlag i dag igen prøve at presse regeringen til en indsats mod Uber. 
SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti vil trods nederlag i dag igen prøve at presse regeringen til en indsats mod Uber.  Arkivfoto: Mike Blake/Reuters/Scanpix

Der SKAL sættes ind over for kørselstjenesten Uber. Det mener Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten.

Derfor fremsætter de tre partier nu et nyt forslag i Folketinget, som skal lægge pres på regeringen for at gribe ind. 

De tre partier løb ellers som omtalt i Avisen.dk ind i et nederlag i Folketinget tidligere torsdag. Her kunne de ikke skaffe flertal for deres forslag. Og to andre Uber-forslag fra andre partier var der heller ikke opbakning til. 

- Jeg ville gerne have haft regeringen til at klappe ned på Uber nu. Men det kan ikke lade sig gøre, så nu fremsætter SF, Enhedslisten og vi et nyt forslag om at få nedsat en task force, siger Dansk Folkepartis transportordfører, Kim Christiansen, til Avisen.dk.

Transportordfører Karsten Hønge fra SF håber, at de tre partier med det nye forslag opnår handling.

- Det nye forslag er udtryk for, at det lægger os meget på sinde, at man ikke bare holder de rigtige taler, men at vi handler på taxabranchen skrig om hjælp, siger Karsten Hønge til Avisen.dk og fortsætter:

- Det kan ikke nytte noget, at branchens skrig overdøves af ideologiske trommer på Christiansborg, siger han med henvisning til dagens debat om Uber i Folketinget. 

En særlig indsats

Transportordfører Henning Hyllested fra Enhedslisten oplyser til Avisen.dk, at der er tale om et beslutningsforslag udelukkende med fokus på at få oprettet en task force.

'Task Force Uber' skal holde et skarpt øje med kørselstjenesten og "sikre, at den taxikørsel, som Uber og Ubers chauffører udfører, foregår i overensstemmelse med gældende regler og love".

Det skal ifølge forslaget ske ved, at SKAT, Trafik- og Byggestyrelsen samt Rigspolitiet arbejder sammen i task forcen.

- Vi er inspireret af den task force, der i dag er inden for byggeriet. Her arbejder politi, skat og Arbejdstilsynet sammen i kampen mod social dumping, siger Henning Hyllested.

Håber på S

Det nye beslutningsforslag kommer sandsynligvis først til behandling i Folketinget om en måneds tid.

- Til den tid håber vi på, at Socialdemokraterne er blevet internt enige og vil være med på vores forslag. Partiet stillede jo selv i dag forslag om en task force, siger Kim Christiansen.

Henning Hyllested siger efter dagens afstemninger i Folketinget:

- Man skal jo ikke være professor i matematik for at kunne se, at der er et endda komfortabelt flertal i Folketinget for at få oprettet en task force.

De tre partier håber, at mindst Socialdemokratiet og Alternativet vil stemme for deres forslag. 

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.