Nye hug til metrofirma: Skal betale syv millioner

3F skal nu i gang med at kontakte de mange hundrede betonarbejdere.
Cipa har undladt at betale overtidsbetaling til flere hundrede ansatte fra især Polen og Rumænien
Cipa har undladt at betale overtidsbetaling til flere hundrede ansatte fra især Polen og Rumænien Foto. Simon Skipper/arkiv/Scanpix

I marts blev det italienske metrofirma Cipa dømt til at betale 22 millioner kroner i danmarkshistoriens største sag om underbetaling. Nu må firmaet igen til lommerne, skriver Fagbladet 3F.

Cipa har undladt at betale overtidsbetaling til flere hundrede ansatte fra især Polen og Rumænien. Derfor skal firmaet nu betale syv millioner kroner, fremgår det af et forlig mellem Cipa og 3F Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening i København (BJMF).

Fagforeningen skal nu i gang med at kontakte de mange hundrede betonarbejdere.

- Vi skal have fat i så mange folk som muligt og have fundet ud af, hvor mange penge de skal have hver især, siger Silas Grage, faglig sekretør i 3F BJMF.

Aldo Bellone, direktør i Cipas danske selskab, har ikke ønsket at kommentere sagerne.

Ifølge Sigurd Nissen-Petersen, pressechef hos den italienske hovedentreprenør Copenhagen Metro Team, har den seneste sag om de syv millioner ikke skyldtes ond vilje. Reglerne i overenskomsten har været forvirrende.

- Der har været store problemer i Cipa i 2014 med løn og skat. Men billedet ser anderledes ud nu. Det er klart, at overenskomsterne skal overholdes, og derfor har vi hjulpet med at lave forlig mellem ICDS og Cipa og fagforeningen, siger Sigurd Nissen-Petersen fra Copenhagen Metro Team.

Forliget er det seneste i en lang række sager på metrobyggeriet. Fredag kom det frem, at der var indgået forlig om betaling af otte millioner fra det irske firma ICDS, og tidligere har Fagbladet 3F og Politiken afsløret, at ledelsen i Cipa risikerer fængsel, efter uafhængige revisorer afslørede skattesnyd på metrobyggeriet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.