Ny vild viden: Brillerne kan trænes væk

Der findes en måde, hvor du kan træne dine øjne til at se bedre igen, hvis du har fået dårligt syn og går med briller.
Forskere finder metoder, der kan træne dine øjne til at se normalt igen, hvis du har dårligt syn og bruger briller.
Forskere finder metoder, der kan træne dine øjne til at se normalt igen, hvis du har dårligt syn og bruger briller. Scanpix

Det lyder som en mirakel-historie, og det er det på sin vis også. Ny forskning tyder på, at du kan genoptræne dine øjne til at se bedre, skriver Prevention.

LÆS OGSÅ: Populær brystbombe: Derfor har jeg været gift så længe

Forskere fra Brown Universitet og Californien Universitet, Riveside, har fundet en måde, hvor især ældre folk kan forbedre deres syn markant.

Under forsøgene kunne forskerne se en stor forskel på de ældre testpersoner, der blev testet, allerede efter en uge.

LÆS OGSÅ: Go' røv: Forskere finder mænds favorit-numse

Hjernen gendanner sig selv

Det kræver et særligt program, hvis dine øjne skal blive bedre – så du kan endnu ikke gennemføre forløbet selv eller derhjemme, men den ny forskning er stadig et godt skridt i en rigtig retning.

- Når du laver den her slags træning på ældre voksne, er det faktisk deres hjernes struktur, som ændres, fortæller professor i psykologi og en af forskerne bag studiet, G. John Andersen ph.d.

LÆS OGSÅ: Kvinder med skrappe mødre får mere succes

Med den rette træning kan hjernens opfatteevne ændres og synet forbedres, så evnen til af opfatte farver, lys og andet igen bliver som var du tyve år.

Under studierne blev også unge mennesker testet og også de viste forbedringer, men da deres syn fra begyndelsen var bedre, så scorede de ikke helt så højt på succes-raten, som de ældre gjorde, hvis nærsyn også blev meget bedre, forklarer G. John Andersen:

- Det er som om, at hjernen gendannes igen.

LÆS OGSÅ: Kaos i IKEA: Invaderes af søvnige gæster

Faktisk var ændringerne på testpersonerne så store, at de også kunne ses i en MRI-skanning bagefter træningen, fortæller professoren afsluttende.

Han drømmer om, at der en dag kan laves en app, som kan give almindelige mennesker den træning, de har brug for, men det har desværre lange udsigter, fordi al træning skal planlægges individuelt.
Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.