Kvinder med skrappe mødre får mere succes

Mødre, der er efter deres døtre, er ikke bare irriterende og trælse. De kan også være grunden til, at pigerne vokser op til at få mere succes end de andre børn i klassen.
Det kan være irriterende, når mor skælder ud ... men det giver pote på den lange bane.
Det kan være irriterende, når mor skælder ud ... men det giver pote på den lange bane. Scanpix

”Har du lavet dine lektier?”
”Har du gået med hunden?”
”Har du tømt opvaskemaskinen?”

LÆS OGSÅ: Av av: Derfor bliver dine tømmermænd værre og værre

Har du haft en mor, eller er du selv sådan en mor, der hele tiden tjekker op på, om pligter og lektier er lavet, så er det ikke rene sure miner, der kommer ud af det.

Faktisk viser et studie fra Essex Universitet i England, at de piger, der vokser op med en skrap mor, med stor sandsynlighed vil få mere succes end de børn, der har en mindre frembrusende mor.

LÆS OGSÅ: Afsløret! Det lyver du om på første date

Får uddannelse og penge

Studierne bag undersøgelsen er forløbet over en periode på seks år, hvor unge teenagepiger er blevet fulgt og analyseret samtidig med, at deres mødres opdragelse er blevet studeret.

Det var gangske tydeligt, at de mødre der havde høje standarder for deres piger, fik voksne døtre, som fik en god uddannelse og med tiden kom til at tjene flere penge på deres arbejde, end de andre piger.

LÆS OGSÅ: Kaos i IKEA: Invaderes af søvnige gæster

Og ikke nok med det. Undersøgelserne viste også, at disse piger heller ikke blev nær så ofte gravide i en meget ung alder, som piger med mere overbærende mødre risikerer.

En lille smule pres kan altså være det værd, selvom det kan føre til diskussioner og surhed i hjemmet. Din pige vil takker dig på den lange bane.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.