Ny melding fra Mette F: Vi vil bruge flere penge på nyt dagpengesystem

Partiformanden erklærer, at et nyt dagpengesystem koster flere penge.
I en overraskende udmelding fra S-dronningen slår hun fast, at hendes parti gerne vil bruge flere penge på et nyt dagpengesystem
I en overraskende udmelding fra S-dronningen slår hun fast, at hendes parti gerne vil bruge flere penge på et nyt dagpengesystem Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix

Socialdemokraterne åbner nu for, at der skal bruges flere penge på nyt dagpengesystem.

Partileder Mette Frederiksen er netop nu på talerstolen i Folketinget, der klokken ti skød sin traditionsrige åbningsdebat igen. I sin indledende tale sagde Mette Frederiksen, at Socialdemokraterne er villige til at bruge flere penge på dagpengesystemet.

- Vi ønsker et styrket dagpengesystem. En ny ordning, der giver bedre mulighed for
genoptjening. Hvor færre skal falde ud. Det er aldrig et selvstændigt mål at bruge flere penge. Og ud fra hvad vi indtil nu har kunnet erfare, er der muligheder inden for den nuværende ramme, sagde hun.

- Men det er afgørende, at vi nu får skabt et robust dagpengesystem. På den baggrund er det vores opfattelse, at der vil være behov for yderligere finansiering. Hvordan og hvor meget må vi forhandle om, lød det videre.

Følg åbningsdebatten på Folketingets hjemmeside: Klik her

Mette Frederiksen erklærede sig uenig med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), som tirsdag sagde, at dagpengereformen fra 2010 grundlæggende er rigtig.

- Reformen har skabt utryghed på vores arbejdsmarked i almindelighed og for tusinder af lønmodtagere i særdeleshed, sagde Mette Frederiksen, som også langede ud efter den nye regerings initiativer overfor kontanthjælpsmodtagere:

- Hvor vi som regering insisterede på at skabe flere muligheder og fjernede de laveste
ydelser – har Venstre i stedet afskaffet fattigdomsgrænsen, genindført kontanthjælpsloftet 
uden tanke for børnene og droppet de billige boliger, sagde hun.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.