Ny anholdelse i sag om sexkrænker i København

En mand har meldt sig selv, efter at politiet tidligere fredag offentliggjorde billeder. Han er nu sigtet.

Københavns Politi anholdt fredag en 29-årig mand, der mistænkes for at stå bag nogle af den seneste tids tilfælde af blufærdighedskrænkelse af kvinder i København.

Manden henvendte sig selv til politiet, efter at der tidligere fredag blev offentliggjort et billede i medierne af en mand, som politiet ledte efter.

- Den anholdte, som er 29 år og af bulgarsk oprindelse, meldte sig selv til politiet efter at have set sit billede i medierne, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Manden er nu sigtet for to af de i alt 23 tilfælde af blufærdighedskrænkelse, der er sket omkring Nørrebrogade og Frederikssundsvej samt på Østerbro fra juni til begyndelsen af november.

Der er tale om to tilfælde natten til lørdag 7. november i området omkring Nørrebros Runddel.

Han har over for politiet indrømmet, at de offentliggjorte billeder forestiller ham. Han nægter imidlertid at have begået forbrydelserne.

Han er efter endt afhøring blevet løsladt, oplyser politiet.

Politiet har i forvejen fået varetægtsfængslet en rumænsk mand, der er mistænkt for at stå bag andre tilfælde af blufærdighedskrænkelse.

En tredje mistænkt - en 43-årig mand fra Nørrebro, der var blevet varetægtsfængslet i sagen - blev torsdag sat på fri fod, fordi efterforskningen har vist, at han næppe er den rigtige gerningsmand.

Det skete, efter at flere forurettede kvinder havde kigget politiets fotomapper igennem uden at kunne genkende den 43-årige på billeder.

Politiet mener, at de 23 kvinder, der er blevet krænket, kan være ofre for den samme gerningsmand. Men der kan også være flere gerningsmænd, der i givet fald har haft den samme adfærd.

I alle 23 tilfælde har gerningsmanden befølt kvinderne og kysset dem.

I nogle tilfælde har manden henvendt sig til kvinden på åben gade. Andre gange har han i det skjulte fulgt kvinderne til deres opgangsdør eller i nogle tilfælde helt op til lejligheden.

Nogle af kvinderne har fortalt, at manden, da de forsøgte at låse sig ind, skubbede dem ind i lejligheden, hvor han omklamrede dem og kyssede dem intenst.

Signalementet lyder på en mand mellem 25 og 35 år, 175 til 185 centimeter høj, almindelig af bygning, af mellemøstlig oprindelse og med kort, sort hår. I flere tilfælde havde manden en cykel med.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.