Nul hjælp: Handicappede John måtte sove på gulvet

En handicappet, kræftramt mand fra Fredericia måtte sove i sin kørestol og på gulvet, da han kom hjem fra hospitalet.
Handicappede og kræftramte John (der dog ikke er manden på billedet) måtte sove i sin stol og på gulvet.
Handicappede og kræftramte John (der dog ikke er manden på billedet) måtte sove i sin stol og på gulvet. Scanpix / modelfoto

Han har fået amputeret begge ben under knæet, været indlagt til utallige operationer, haft en blodprop i hjertet og tarmkræft.

Alligevel kunne John Christian Larsen fra Fredericia ikke få den rette hjælp af kommunen, skriver Jyske Medier.

Den 62-årige førtidspensionist sidder i kørestol og har stomipose. Han har været indlagt flere gange - sidst for halvanden måned siden, og heller ikke der fik han den rigtige hjælp efter udskrivningen.

- Da jeg kom hjem fra sygehuset efter endnu en operation, kunne jeg ikke få hjælp til at komme i seng, så jeg sov i kørestolen i fire nætter. Derefter lykkedes det mig at komme ned på gulvet, men jeg kunne stadig ikke komme op i sengen. Så sov jeg på et skind på gulvet i soveværelset i en uge, fortæller John Christian Larsen til Jyske Medier.

Blot en dag efter, at mediet har taget sagen op, er der imidlertid kommet skred i sagen. Fredericias fungerende borgmester, Ole Steen Hansen (S), er gået ind i sagen. Kommunen har nu tildelt John Christian Larsen en visitator, og har også fyret den private aktør, der havde ansvaret for hjemmehjælpen, skriver Jyske Medier.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.