Nu kan du roligt glemme dankortet

Danske Banks MobilePay-ordning står foran sit store gennembrud, når det bliver indført som betalingsform i 261 Rema 1000-butikker fra juni.
MobilePay er for alvor på vej til et gennembrud som betalingsmiddel. 261 Rema 1000-butikker indfører det fra første juni.
MobilePay er for alvor på vej til et gennembrud som betalingsmiddel. 261 Rema 1000-butikker indfører det fra første juni. Foto: Henrik Sorensen/free

Fra første juni er det slut med at skulle forlade supermarkedet uden dine varer, fordi du har glemt dankortet derhjemme. I hvert fald hvis du handler i Rema 1000.

I samtlige af kædens 261 butikker kan man fra næste måned betale via MobilePay. Man har allerede forsøgt sig med ordningen hos Dansk Supermarked i fire udvalgte Føtex-butikker, men betalingsmåden ser nu endelig ud til at få sit gennembrud som fremtidig betalingsmåde.

- Det er noget, vi satser på, fordi vi tror på, at det er fremtiden. Vi har prøvet det af i seks butikker inden, og det har givet gode resultater, så nu kommer det ud i alle vores butikker, siger økonomidirektør i Rema 1000, Torben Sørensen, til Ritzau Fokus.

Horsens kom først

Forud for beslutningen om at satse på MobilePay, har der været en prøveperiode, og for en gangs skyld er det ikke københavnerne, der har haft fornøjelsen af at være først - det har i stedet Horsens.

- Det var nærliggende at starte med Horsens, da vi jo har hovedkontor her. På den måde kunne vi jo selv gå ned og prøve det af. Videre har Danske Bank et samarbejde med Horsens Kommune, så borgerne har kunnet betale med MobilePay hos det offentlige et stykke tid, så de har været vant med betalingsmåden i forvejen, forklarer Torben Sørensen.

Måske har du allerede brugt MobilePay som betalingsmåde hos din lokale kiosk eller pølsevogn, men systemet er lidt anderledes hos Rema 1000. I stedet for at du selv skriver beløbet ind, skal du scanne beløbet ved at holde din mobil op foran en hvid boks, der vil blive installeret i butikkerne.

Herefter kan du putte mobilen tilbage i lommen og pakke dine varer. Når alt er scannet, sender den hvide boks beløbet til din mobil, som du så godkender. For at kunne betale med MobilePay, skal du opdatere appen til version 2.

Ordningen koster supermarkedet et gebyr, men er gratis for forbrugerne.

Her kan du allerede betale med MobilePay
  • REMA 1000 Bygholm - Horsens
  • REMA 1000 Sundparken - Amager København
  • REMA 1000 Sankt Helene Vej - Vejby
  • REMA 1000 Thorsgårdsvej - Torsted
  • REMA 1000 Hede Nielsensvej - Horsens
  • REMA 1000 Bjerrevej - Horsens

Flere Føtex-butikker har også MobilePay på forsøgsbasis. Det gælder blandt andet i Aarhus, Odense og København.

 

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.