Naser Khader tavs om omstridt naziislam-kampagne

Tidligere jublede det konservative folketingsmedlem Naser Khader over partiets Stop-kampagne, men nu vil han ikke længere forsvare den.
Naser Khader var manden bag udtrykket naziislamisme, der blev brugt i Stop-kampagnen.
Naser Khader var manden bag udtrykket naziislamisme, der blev brugt i Stop-kampagnen. Foto: Claus Fisker/Scanpix/Arkiv

Var det fra begyndelsen af et kæmpe selvmål, da de Konservative i foråret lancerede en stor kampagne, hvor budskabet var 'Stop'? Stop til blandt andet Naziislamisme, indbrudstyvene og skattefar.

Især én af de Konservative partimedlemmer var særligt begejstret for den kontroversielle Stop-kampagne. Det var Naser Khader, som også stod bag kampagnens omdiskuterede begreb 'naziislamisme.'

Men kampagnen var et fejltrin, sagde de Konservatives formand Søren Pape i et interview med Ugebrevet A4, der blev bragt i går.

Ikke flere forsvarstaler

I april, hvor kampagnen kørte, forsvarede Naser Khader sammen med Søren Pape i et læserbrev i Århus Stiftstidende kampagnens kontroversielle udtryk naziislamisme. Forklaringen lød blandt andet, at ”islamisme og nazisme er to ideologier, der er i familie med hinanden.”

Men nu er Naser Khader ikke lige så åbenmundet. Avisen.dk har i det seneste døgn forgæves forsøgt at få en kommentar fra Khader, men han henviser via partiets presserådgiver Morten Scheelsbeck til Søren Papes udtalelser i Ugebrevet A4.

Mens Naser Khader således forholder sig tavs, tager en tidligere K-politiker bladet fra munden. Nemlig Mads Holger, der stillede op for de Konservative, men som under stor mediepostyr trak sit kandidatur på valgnatten, hvor han stod til at blive ekskluderet.

I går sagde Mads Holger til Avisen.dk, at han allerede under valgkampen forsøgte at advarer sine tidligere partifælder om, at kampagnen ikke ville afhjælpe vælgerflugten fra de Konservative, men tværtimod kun ville gøre ondt værre.

Hvad siger du? Mener du, at kampagnen skadet de Konservatives renomme på længere sigt? Deltag i afstemningen her:

AFSTEMNING
De Konservatives Stop-kampagne
Har Stop-kampagnen skadet de Konservative på den lange bane?
Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.