K-profil beskyldes for pjæk: "Det er det rene pamperi"

Den Konservative Mai Mercado beskyldes nu for pjæk af lokale partikolleger på Frederiksberg.
Ifølge Frederiksberg Kommunes opgørelser har de Konservatives Mai Mercado meldt afbud til syv ud af 32 aftenmøder i år.
Ifølge Frederiksberg Kommunes opgørelser har de Konservatives Mai Mercado meldt afbud til syv ud af 32 aftenmøder i år. Foto: Erik Refner/Scanpix

Lidt for mange afbud til udvalgsmøder i Frederiksberg Kommune har sendt den politiske ordfører for de konservative Mai Mercado ud i politisk modvind.

Det skriver BT.

I år har hun i følge Frederiksberg Kommunes egne opgørelser meldt afbud til syv ud af 32 aftenmøder, mens hun sidste år lå i top på listen over folketingspolitikere, der bliver væk fra møder i de byråd og regionsråd, hvor de også er valgt ind.

Det er for meget, lyder det ifølge BT fra Konservative medlemmer i både lokalforeningen på Frederiksberg og i byrådsgruppen på rådhuset. De er især blevet provokeret efter et afbud til budgetforhandlingsmøde fredag 11. september. Afbuddet skyldtes ifølge Mai Mercado hendes barns sygdom, men samme dag poserede hun dog på et billede på Facebook i en vals sammen med partiformand Søren Pape. Det var ment som en hilsen til partikollegaen Rasmus Jarlov, der debuterede i Vild med dans samme aften, men blev altså på Frederiksberg opfattet som en provokation.

- Det er det rene pamperi, siger en lokal partifælle, som dog ikke ønsker sit navn frem, til avisen.

Havde også fravær under valgkampen

Mai Mercados gruppeformand i byrådet Flemming Brank oplyser til BT, at hun også havde et meget højt fravær under valgkampen til Folketinget i juni. Og det er ikke acceptabelt, lyder det.

- Jeg har gjort det klart for hende, at hvis vi i gruppen kan mærke, at hendes dobbeltmandat betyder, at hun ikke passer sit arbejde her på Frederiksberg, må vi tale om det igen, siger Flemming Brank til BT.

Mai Mercado vil ikke forholde sig til anonym kritik og har ikke opfattet samtalen med Flemming Brank som en advarsel.

- Jeg ville rigtig gerne have været mere til stede under valgkampen, men den tog mange kræfter. Mit mødefravær har ikke været oppe at vende i gruppen, og jeg har ikke modtaget nogen henvendelse om det. Andet end at jeg har haft en samtale med min gruppeformand. Han har over for alle indskærpet, at man deltager så meget, som man over hovedet kan, siger hun til BT.

Mai Mercado sidder i arbejdsmarkeds- og uddannelseudvalget samt bolig- og ejendomsudvalget på Frederiksberg.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.