Kvinden bag Bonderøven: Det har sin pris

Livet på Kastanjegården er ikke altid lutter idyl og det koster at være kendt, erkender Bonderøvens kone Theresa.
Mange danskere føler, de kender Bonderøven så godt, at de søger helt tæt på ham og familien
Mange danskere føler, de kender Bonderøven så godt, at de søger helt tæt på ham og familien Scanpix

De forsøger af være selvforsynede og genbruger de ting, der kan genbruges. De er blevet symbolet på danskernes lyst til at leve bæredygtigt, og er ægte TV-darlings. Men det koster på hjemmefronten, fortæller Theresa til chri chri.

LÆS OGSÅ: Så nemt får du den bedste start på dagen

Hun har boet med sin mand, Frank Erichsen, på Kastanjegården i otte år og i løbet af de år, har de oplevet folks stigende nysgerrighed og det er ind imellem for meget.

Eksempelvis har de ændret deres indkørsel, for at forhindre for mange nysgerrige blikke, der følger med i livet på gårdspladsen og i stuerne:

- Altså, vi har lagt indkørslen et andet sted, så folk ikke længere stopper i deres biler, lige ud for vores hoveddør. I stedet har vi anlagt et naturhegn, så de kun lige kan kigge ind. Vi er altid på vagt overfor mennesker, vi ikke kender, som kommer til os, for vi har mange eksempler på skøre oplevelser.

LÆS OGSÅ: Fødevareministeren bruger for mange penge

Der skal forkælelse til

Heldigvis er det kun småting, som familien oplever og det overskygger ikke lysten til at leve, som de gør.

Theresa fortæller, at hun håber, de præger deres børn til at leve på samme måde, når de flytter hjemmefra. Hun håber, de får en fornuftig tilgang til livet og tager kritisk stilling til det, de møder på deres vej.

LÆS OGSÅ: Er du afhængig af vand? Det kan være farligt

For det er grundlæggende det, hun og Frank gør i deres liv. Dog har de visse ting, de bare ikke kan undvære, uanset hvor selvforsynende de har lyst til at være, fortæller Theresa til chri chri:

- Der er andre ting, som jeg ikke kan undvære, selvom jeg nok burde, hvis jeg skulle være 100% tro mod principperne. Kaffe og chokolade er vores livliner, og kilder til kæmpe fornøjelser i vores liv.

Familien fra Kastanjegården giver altså sig selv lov til at synde ind imellem og det beviser bare, at de er som alle andre familier og mennesker. Hvilket Theresa også pointerer, for dét folk ser i fjernsynet, er jo kun et meget lille og redigeret indblik i deres liv.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.