Mobil-boss: Tortur at blive holdt uden for arbejdsmarkedet

I stedet for at se flygtninge og migranter som enten en trussel eller som ofre, bør vi se dem som en ressource, der kan bidrage positivt til det danske samfund, mener administrerende direktør i teleselskabet 3, Morten Christiansen.
I mine øjne er det tortur at blive nægtet muligheden for at have et arbejde og af den vej deltage i samfundet, skriver Morten Christiansen
I mine øjne er det tortur at blive nægtet muligheden for at have et arbejde og af den vej deltage i samfundet, skriver Morten Christiansen Foto: Torben Christensen / Scanpix

Administrerende direktør i teleselskabet 3, Morten Christiansen, er træt. Træt af en flygtningedebat i Danmark, som ifølge direktøren er delt i to fraktioner: Én, der ser flygtningene og migranter, som en trussel mod vores land. Og én, der med barmhjertighed ser de nytilkomne som svage ofre.

Det skriver han i et debatindlæg på politiken.dk i dag, hvor han også foreslår en tredje vej: Nemlig at se flygtninge og migranter, som en ressource, der både kan og gerne vil yde en indsats på det danske arbejdsmarked.

Og så nytter det ikke at afsondre de nytilkomne i lukkede lejre, fastslår han.

"I mine øjne er det tortur at blive nægtet muligheden for at have et arbejde og af den vej deltage i samfundet. At holde flygtninge væk fra dette er den stensikre vej til integrationsproblemer, hvis de vel at mærke senere får godkendelse til at opholde sig permanent i landet," skriver han.

På den anden side, er det så selvfølgelig også i orden at forlange noget af gruppen, mener direktøren, som videre skriver:

"Men det kræver også, at vi dropper berøringsangsten og ikke bare placerer dem i ghettoer med en fast bistandsaftale. Det har aldrig været godt for nogle at befinde sig i ghettoer. Deres fremtidige succes i livet står og falder på mange måder med at få impulser fra det land, de nu er kommet til og gerne vil blive boende i. Intet sted kommer man bedre ind på livet af sine nye landsmænd og -kvinder end på en arbejdsplads."

Indtager man den tilgang til de tusindvis af flygtninge og migranter, der i den seneste tid er kommet til landet, er der en langt bedre mulighed for, at Danmark kan få noget positivt ud af situationen, mener han.

Morten Christiansen opfordrer afslutningsvis mange flere virksomheder til at ansætte medarbejdere med anden etnisk baggrund, ligesom teleselskabet 3 ifølge direktøren selv har haft stor succes med.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.