Minister står frem: Jeg er ordblind - ikke dum

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) fortæller åbenhjertet om, at han altid har haft svært ved at stave.
Jeg vil ikke ynkes eller blive opfattet som et offer, siger Karsten Lauritzen om hans ordblindhed.
Jeg vil ikke ynkes eller blive opfattet som et offer, siger Karsten Lauritzen om hans ordblindhed. Foto:Thomas Lekfeldt/Scanpix/Arkiv

Karsten Lauritzen (V), der er landets skatteminister, har hele livet kæmpet med stavning og grammatik. 

Det fortæller han i et længere interview i dagbladet Politiken søndag, hvor han ærligt erkender sin ordblindhed.  

Den 32-årige Karsten Lauritzen fortæller, hvordan det påvirker ham, når folk især på de sociale medier, skal kommentere på hans stavefejl og sætte spørgsmålstegn ved hans intelligens. 

- Der er mange ting, jeg har haft det svært med, men det her har været svært for mig. Og det irriterer mig til stadighed, at der bliver lavet en kobling mellem, at hvis man ikke kan stave, så er det udtryk for dovenskab eller mangel på intelligens eller noget andet. Det tror jeg, hverken det er i mit eller andres tilfælde, siger Karsten Lauritzen til Politiken. 

Er ikke et offer

Og selvom han altid har kæmpet med ordene, så har han aldrig søgt professionel hjælp. Og det ærgrer ham, fortæller han. 

Men Karsten Lauritzen understreger samtidig, at ikke vil ynkes eller blive opfattet som et offer, fordi han er ordblind. 

Tværtimod er han stolt over, hvor langt han er nået i sin politiske karriere med at komme i folketinget og som nu bestride en ministerpost. 

Hyldes af kollegaer 

- For mig involverer det at være politiker at læse og skrive en masse ting. Og i hvert fald at tale en hel masse. Tre ting, som jeg i min barndom har haft det svært med. Men det har ikke været umuligt. Det er muligt, og det er en historie, jeg godt vil fortælle, siger Karsten Lauritzen.

Og hans åbenhed bliver hyldet af de politiske kollegaer, der på de sociale medier giver skulderklap til Karsten Lauritzen for at stå frem og være ærlig om hans ordblind. 

Blandt andet skriver folketingsmedlem for de Radikale Lotte Rod på Twitter til Karsten Lauritzen: "Du er dagens helt." Også det tidligere medlem af folketinget for Venstre Tina Nedergaard har været ude og rose skatteministeren. 

 

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.