Mette F. siger nej til kontanthjælpsloft: "Det vil ramme for hårdt"

Der bliver ingen politisk aftale om kontanthjælpen hen over midten med Socialdemokraterne.
Mette Frederiksen melder, at S dropper forhandlingerne om et kontanthjælpsloft.

Mette Frederiksen melder, at S dropper forhandlingerne om et kontanthjælpsloft.

Foto: SCANPIX arkiv

Der bliver intet socialdemokratisk aftryk på det nye kontanthjælpssystem. Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen har ifølge dr.dk meldt partiet ud af forhandlingerne, endnu før de gik i gang.

- Regeringen lægger op til at sætte kontanthjælpen markant ned for folk, som får meget, meget svært ved at komme i arbejde. Selvfølgelig skal det kunne betale sig at arbejde, men prisen kan blive før høj. Regeringens forslag vil blandt andet ramme børnefamilier for hårdt, siger Mette Frederiksen til dr.dk.

Hun er også modstander af regeringens omdiskuterede forslag til en såkaldt 225 timers regel. Reglen stiller krav om 225 timers arbejde - det er cirka seks uger - inden for et år til de kontanthjælpsmodtagere, der er i stand til at arbejde.

- Den regel vil regeringen jo indføre uanset om folk er i stand til at arbejde eller ej. Men nogle af kontanthjælpsmodtagerne er altså meget syge og har massive sociale problemer, og det tager regeringen slet ikke højde for, siger hun til dr.dk.

Socialdemokraterne har tidligere sagt, at partiet så vidt muligt vil indgå forlig med regeringen for på den måde at sætte et politisk aftryk. Det forhindrer man sig selv i her, minder dr's journalist Mette Frederiksen om.

Men som hun ser det, så kan partiet ikke forsvare at være med til at gennemføre så store besparelser, som til og med rammer børn og børnefamilier.

Hun siger videre, at skal der skæres hårdt på kontanthjælpen, så må regeringen gøre det sammen med Kristian Thulesen Dahl og Dansk Folkeparti.

Da regeringens udspil til et nyt kontanthjælpssystem blev lanceret ved månedens begyndelse, var hovedbudskabet, at det skal kunne betale sig at arbejde. Derfor vil regeringen indføre en række beløbsloft over, hvor meget kontanthjælpsmodtagere kan få samlet set fra det offentlige. Børnepenge og støtte til daginstitutioner indgår ikke i loftet.

Ifølge regeringen vil det nye kontanthjælpsloft ramme 22.800 fuldtidspersoner økonomisk og give et provenu på cirka 370 millioner kroner om året til statskassen.

 


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.