Mens de ansatte sparer: Topembedsmænd brugte 4.000 på pakkeleg

Det vækker harme, at By- og Kulturudvalget samt otte topembedsmænd fra Odense Kommune brugte en stor sum penge på en eksklusiv pakkeleg.
Topembedsfolk skulle ikke selv have gaver med, da de legede pakkeleg ved sidste års julefrokost.
Topembedsfolk skulle ikke selv have gaver med, da de legede pakkeleg ved sidste års julefrokost. Foto: Scanpix

Der blev ikke sparet, da By- og Kulturudvalget samt otte topembedsmænd fra Odense Kommune holdt julefrokost den 8. december 2015.

For mens der i kommunen er afsat 150 kroner om året pr. medarbejder til sociale arrangementer, så valgte udvalget at spendere 4.000 kroner på en pakkeleg med gaver som Summerbird-chokolade, vin og spil til dem selv. Ligesom der også blev brugt 12.035 kroner på en fireretters menu med vin og kaffe. Det skriver bt.dk.

Både hos BUPL og FOA Odense vækker prioriteringen harme.

- Det er helt ude af proportioner at bruge så mange penge på en julefrokost, når de samtidig får besparelserne til at hagle ned over både børne- og ældreområdet, siger Hanne Winther, der er formand for den pædagogiske sektor i FOA Odense, til bt.dk.

Avisen har ikke kunnet få en kommentar fra den ansvarlige rådmand Jane Jegind (V). Hendes stabschef, Morten Møller Iversen, forklarer dog over for bt.dk, at udgiften til julefrokosten ligger på det, der har været tradition for i udvalget, men at niveauet måske nu skal drøftes.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.