Margrethe fejres med tre nye frimærker

I anledning af dronningens 75 års fødselsdag den 16. april udgiver Post Danmark fra lørdag tre nye frimærker.
De tre frimærker har motiver af de to kongelige ridderordener, Elefantordenen og Dannebrogordenen, samt af Fortjenstmedaljen, som er den ældste, eksisterende belønningsmedalje i Danmark.
De tre frimærker har motiver af de to kongelige ridderordener, Elefantordenen og Dannebrogordenen, samt af Fortjenstmedaljen, som er den ældste, eksisterende belønningsmedalje i Danmark. Foto: JANUS ENGEL/POLFOTO

Der er ganske vist en måneds tid til, at dronningen kan fejre sin 75 års fødselsdag. Men allerede lørdag tager Post Danmark forskud på fejringen med tre nye frimærker.

I en pressemeddelelse skriver Post Danmark, at frimærkerne kommer til at optræde som "tre små kunstværker" prydet af berømte, kongelige ordener.

- Vi er stolte af at deltage i fejringen af H. M. Dronningens fødselsdag med tre frimærker, der har motiver af de fineste danske ordener, siger Martin Pingel, designchef i Post Danmark Frimærker.

- For mange danskere er det forbundet med stor ære at modtage en orden fra Kongehuset, og det er glædeligt at kunne tage noget så hæderfuldt og gøre det tilgængeligt for alle danskere på de nye, smukke frimærker.

De tre frimærker har motiver af de to kongelige ridderordener, Elefantordenen og Dannebrogordenen, samt af Fortjenstmedaljen, som er den ældste, eksisterende belønningsmedalje i Danmark.

Det er dronningen, der ejer og uddeler ordenerne som ordensherre.

Modsat Fortjenstmedaljen, som er personlig ejendom, skal Elefantordenen og Dannebrogordenen tilbageleveres til De Kongelige Ridderordeners Kapitel ved modtagers død

Den fornemste orden er Elefantordenen. Fra 1580 og frem til i dag har 890 personer
modtaget denne orden. Dronningen har selv uddelt 68 Elefantordener.

Frimærkerne, som er designet af Post Danmark Frimærker og graveret af Bertil Skov
Jørgensen, kan købes fra lørdag klokken 11.

Dronning Margrethe fylder 75 år den 16. april.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.