Mand med muskelsvind: Nul toiletbesøg mellem 13 og 14.30

En ung mand med muskelsvind kan i princippet ikke få hjælp til noget i halvdelen af dagtimerne. Kommunen har nemlig ændret vilkårene for hans handicaphjælpere.
En ung mand med muskelsvind har fået indskrænket sine muligheder for at være aktiv. Kommunen har nemlig besluttet, at hans hjælpere i halvdelen af dagtimerne nu kun skal være "på rådighedsvagt." En billigere ordning, der betyder, at de i princippet blot skal være tilstede. (Billedet er ikke af den pågældende mand).
En ung mand med muskelsvind har fået indskrænket sine muligheder for at være aktiv. Kommunen har nemlig besluttet, at hans hjælpere i halvdelen af dagtimerne nu kun skal være "på rådighedsvagt." En billigere ordning, der betyder, at de i princippet blot skal være tilstede. (Billedet er ikke af den pågældende mand). Scanpix, arkiv

En mand i 20’erne, der bor i Albertslund og lider af muskelsvind, skal tænke godt over, hvornår på dagen han gør hvad.

De handicaphjælpere, der skal gøre hans liv så normalt som muligt, har nemlig fået ændret deres arbejdsvilkår.

Halvdelen af deres arbejdstimer er blevet ændret til “rådighedstimer.” Her skal handicaphjælperne i princippet ikke foretage sig noget aktivt, men blot være tilstede.

LÆS OGSÅ: Fedt at være handicaphjælper? Nix, de dumper lønnen

Eksempelvis er tidsrummet mellem 13 og 14.30 tryllet om til “rådighedsvagt.”

- Her er altså tale om halvanden time, hvor jeg i hvert fald ikke må få trang til at komme på toilettet. Jeg må heller ikke få lyst til en kop kaffe og da slet ikke til at komme ud af huset. Kommunen fastlåser mig hjemme. Jeg er i midten af 20’erne og vil fortsat gerne have et aktivt liv, hvor jeg ser andre mennesker end mine hjælpere, fortæller manden, der gerne vil være anonym.

Rådighedsvagter er billigere end almindelige vagter, da der betales en lavere løn og nul tillæg.

Manden fra Albertslund fik for over 10 år siden bevilget hjælp i alle dagtimerne på grund af sin muskelsvind. Den seneste tid er hans tilstand blevet forværret.

Han siger, at det er stort set umuligt at finde tidspunkter, hvor han ikke har brug for hjælp til det ene eller det andet. Derfor har han også - med bistand fra Muskelsvindfonden - anket kommunens beslutning.

-Rådighedstimer, hvor hjælperne kun undtagelsesvis må hjælpe mig vil begrænse min hverdag kolossalt, siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.