Mai efter gratis-knips af ledige: Gør det gerne igen

Rigtig mange arbejdsløse tog imod fotograf Mai Frederiksens tilbud om gratis billeder til CV'et.
Jeg kunne godt finde på at gøre det igen, siger fotograf Mai Frederiksen efter at have taget gratis billeder af ledige.
Jeg kunne godt finde på at gøre det igen, siger fotograf Mai Frederiksen efter at have taget gratis billeder af ledige. Simon Bauer, Min A-kasse

Kom og bliv fotograferet gratis til dit CV eller din jobansøgning.

Da fotograf Mai Vanilli Frederiksen for et par uger siden kom med dette tilbud til ledige, vidste hun ikke, om der var interesse for det. Men arbejdsløse har taget imod tilbuddet med kyshånd.

- Folk var simpelthen så søde og glade og havde en god energi. Det var bestemt en god oplevelse for både dem og mig, siger Mai Vanilli Frederiksen til Avisen.dk.

Hun havde fulgt med i debatten om arbejdsløse og tænkt, at der er for meget negativitet og for lidt hjælp. Så hun besluttede at hjælpe ved at give arbejdsløse nogle gode portrætbilleder til jobansøgningen.

Drik selv din flaske vin

Cirka 50 ledige deltog i begivenheden, der blev koordineret af Min A-kasse, som kæmper for en mere positiv debat om arbejdsløshed.

To andre fotografer sprang også til og tilbød ledige gratis fotografering.

- Mange af de ledige spurgte, hvad de kunne gøre til gengæld. En havde taget kage med, og nogle ville give mig en flaske vin. Men det er jo ikke derfor, jeg gør det, så jeg synes, de skal gemme den flaske vin og drikke den, når de skal fejre, at de har fået job, siger Mai Vanilli Frederiksen.

Hun er nu ved at færdigbehandle billederne, som hun bagefter sender til deltagerne.

Et tilbud, man ikke siger nej til

En af de ledige, der slog sig løs foran kameraet, er 29-årige Carsten Sommer, der tog turen med samkørselsordningen go-more hele vejen fra Odense for at deltage.

- Det var jo et tilbud, jeg ikke kunne sige nej til, og jeg vil gerne støtte op om initiativet. Det er vigtigt at have et godt billede på sin ansøgning, men det er lang tid siden, jeg sidst fik taget et, for når man er på dagpenge er der ikke meget luft i budgettet til den slags, siger han til Avisen.dk.

Han er uddannet designingeniør og har tidligere haft et lille konsulentfirma, men har været ledig og arbejdssøgende det sidste halve år.

"Hvordan søger du så?"

Udover billederne, som han stadig spændt venter på at modtage, fik han en positiv oplevelse og nogle gode kontakter ud af dagen.

- Vi stod jo og snakkede om vores erfaringer og gav hinanden gode råd til, hvad man søger og hvordan. Så det er jo dejligt, hvis man også kan udvide sit netværk, siger Carsten Sommer.

Men hvad med jyderne?

Fotosessionen foregik udenfor i det friske forårsvejr i København.

Men fotografen Mai Vanilli Frederiksen håber, at fotografer fra andre dele af landet vil tage idéen til sig, så ledige langt til hovedstaden også får muligheden.

- Kunne du selv finde på at tilbyde noget lignende igen?

- Ja, det kunne jeg sagtens. Men der skal lige være lidt varmere i vejret først, siger Mai Vanilli Frederiksen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.