Løkke holdt ferie i luksusvilla med nu fængslet it-boss

Den kommende statsminister var på ferie i den nu sigtedes villa på Mallorca.
Lars Løkke Rasmussen har for øjeblikket travlt med at danne regering. Men i foråret havde han tid til at holde ferie.
Lars Løkke Rasmussen har for øjeblikket travlt med at danne regering. Men i foråret havde han tid til at holde ferie. Foto: Scanpix

Før der gik valgkamp og regeringsforhandlinger i den for Lars Løkke Rasmussen (V), var han på ferie under mondæne forhold med en it-topchef, som kort efter blev varetægtsfængslet i en historisk stor korruptionssag. Det skriver Ekstra Bladet.

Det var i foråret, at Løkke boede sammen med den nu varetægtsfængslede it-topchef i dennes luksusvilla, der ligger i det mondæne Port d’Andratx på Mallorca.

Det bekræfter salgsdirektør Kim Holtum Schouw fra firmaet 3A-it overfor Ekstra Bladet.

– Jeg var selv med, forklarer Kim Holtum Schouw.

Skal man tro politiets sigtelse, så har den varetægtsfængslede 51-årige it-topchef været medvirkende til at smøre offentligt ansatte med blandt andet luksusrejser og sponsorater finansieret af en hemmelig konto. Den sigtede er beskyttet af navneforbud.

Villaen, der blev ferieret i, er 400 kvadratmeter stor og har udsigt over marinaen. Den har før tilhørt Morten Kirk Johansen fra Lego-familien, skriver Ekstra Bladet. Den ligger på en 1800 kvadratmeter stor grund med pool.

Lars Løkke har selv betegnet den fængslede it-topchef, som en af sine ’gode cykelvenner.' Salgsdirektør Kim Holtum Schouw fra 3A-it har Løkke gået i gymnasiet med.

Salgsdirektøren understreger over for Ekstra Bladet, at 3A-it ikke har leveret varer eller tjenesteydelser til Venstre eller Løkkefonden, som Løkker er formand for. Han understreger også, at 3A-it ikke har betalt flybilletter, restaurationsregninger eller andet for den kommende statsminister.

Ekstra Bladet skrev i sidste uge, at Lars Løkke Rasmussen i januar i år modtog en check på 34.000 kroner fra den varetægtsfængslede it-topchef. Checken var et sponsorat til Løkkefonden. Beløbet blev overfor avisen bekræftet af Løkkes spindoktor.

Ekstra Bladet citerer Løkke for at sige, at han "et stort og omfangsrigt vennebegreb, som også inkluderer Ekstra Bladet."


Sagen kort

I alt blev 13 personer fra regionen, Rigspolitiet og it-firmaerne Atea og 3A-it anholdt i sagen, der rullede tidligere på sommeren. Heraf er seks varetægtsfængslet.

Sagen handler om mistanke om bestikkelse i forbindelse med uddeling af it-kontrakter og skal være foregået fra 2007 til 2015.

Politiet mener, at it-virksomhederne har sat penge ind på en hemmelig millionkonto, som de offentligt ansatte kunne betjene sig af. Blandt andet til private rejser til Dubai og USA og et sponsorat af Nykøbing Falster Travbane.

Alle nægter sig skyldige og har kæret fængslingen til landsretten.

Atea og 3A-it har begge har valgt at stå frem og kommentere sigtelserne.

Atea har, efter sagen rullede, udtalt, at firmaet ikke accepterer bestikkelse - det skrev bl.a. Børsen 10. juni.

På 3A-it hjemmeside går firmaet skarpt i rette med politiets påstand om, at firmaet har bestukket offentligt ansatte for at få viden om konkurrrenters tilbud, når det offentlige udbyder it-opgaver, skrev dr.dk 11. juni.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.