Lizette eller Flemming? LO-kampvalg fremskudt

Klokken 10.15 går formandskandidaterne på talerstolen.
Så skal de 400 fagforeningsfolk snart stemme.
Så skal de 400 fagforeningsfolk snart stemme. Foto: Scanpix/arkiv

Tirsdagens program på LO-kongressen er blevet fremrykket, og derfor skal der allerede omkring klokken 10.30 stemmes om, hvem der bliver den nye magtfulde formand for de næsten en million medlemmer under LO.

Kandidaterne, Lizette Risgaard, nuværende næstformand i LO, og Flemming Vinther, nuværende formand for Hærens Konstabel og Korporalforening, går på talerstolen omkring 10.15 for at levere deres kandidattaler, og derefter skal de omkring 400 fagforeningsfolk i kongressalen afgive deres stemme.

Lizette Risgaard er favorit til formandsposten, da flere af de største forbund allerede har meldt ud, at de støtter hende. HK er dog splittet mellem de to kandidater.

Én af de to bliver ny frontfigur for 17 danske fagforbund blandt andre FOA, HK og 3F. Fælles for alle forbundene er, at de primært repræsenterer faglærte og ufaglærte lønmodtagere som sosu’er, metalarbejdere eller kontorassistenter.

Den nye fomand skal også sidde med ved bordet til trepartsforhandlinger og stå i spidsen for en eventuel sammenlægning med FTF.

Opdateres...

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.