Falden soldat: Nu vil jeg gå hjem og passe mit arbejde

Flemming Vinther opnåede ikke at blive valgt som LO-formand. Men han fortsætter i LO's daglige ledelse og er overbevist om, at han og Lizette Risgaard får et godt samarbejde
 Flemming Vinther blev ikke valgt som ny LO-formand, og nu glæder han sig til at få tid til igen at passe sit arbejde som formand for HKKF. 
 Flemming Vinther blev ikke valgt som ny LO-formand, og nu glæder han sig til at få tid til igen at passe sit arbejde som formand for HKKF.  Foto: Maria Jeppesen.

- Nu vil jeg gå hjem og passe mit arbejde i HKKF, siger Flemming Vinther.

Forbundsformanden for Hærens Konstabel og Korporalforening måtte se sig slået på slagmarken af Lizette Risgaard, da de delegerede på LO-kongressen tirsdag skulle vælge ny formand. Lizette Risgaard fik 312 stemmer, mens Flemming Vinther måtte nøjes med 87.

- Jeg er glad for 87 stemmer, der troede på mig som formand, og jeg fortryder absolut ikke, at jeg stillede op. Vi har haft en fantastisk valgkamp, og den har været meget fair og sober, siger Flemming Vinther.

På trods af nederlaget understreger han, at han ikke føler sig som en slagen mand. Og Flemming Vinther er også overbevist om, at han får et godt samarbejde med LO-formand Lizette Risgaard.

Formanden hedder Lizette, og sådan er det!

- Nu har kongressen talt, og LO har en formand, der hedder Lizette, og sådan er det. Jeg har fortsat en plads i Daglig Ledelse, og jeg er sikker på, at vi får et udmærket samarbejde i de kommende år, siger han.

Den sejrende Lizette Risgaard oplever også, at de to har ført en fair og ordentlig valgkamp med et hav af gode debatter.

- Jeg er sikker på, at vi får et godt samarbejde, siger hun.

Flemming Vinther var den første af de to på talerstolen i Aalborg. Her holdt han en tale med vægt på, at LO skal være den stærke, vedholdende og til tider vrede stemme, der tager til genmæle, når arbejdsgivere, politikere og tænketanke fremstiller den almindelige hårdtarbejdende lønmodtager som doven og arbejdssky.

- Lov mig, at det som er i jeres tanker, når I sætter krydset, er et stærkt LO, og ikke alle mulige mærkelige hensyn og taktiske spil – så skal jeg til gengæld love jer, at jeg med hele min sjæl vil respektere jeres valg, fastslog han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.