Lisbet Dahl til sin læge: Ikke flere kolesterol-piller, tak

Lisbet Dahl har droppet kolesterol-pillerne og i stedet lagt sin livsstil om.
- Jeg bliver bedre og bedre til at stoppe op og i stedet tænke 'Er dette nu noget, jeg har lyst til, eller er det ren automatik?' siger Lisbeth Dahl om de søde og fede fristelser.
- Jeg bliver bedre og bedre til at stoppe op og i stedet tænke 'Er dette nu noget, jeg har lyst til, eller er det ren automatik?' siger Lisbeth Dahl om de søde og fede fristelser. Foto: Scanpix arkiv

Ikke flere kolesterol-piller!

Sådan reagerede Lisbet Dahl, da hendes læge efter et helbredstjek fortalte revy-stjernen, at hendes kolesterol-tal var for højt.

Det skriver Ekstra Bladet tirsdag.

Halvandet år forinden var Lisbet Dahl nemlig holdt op med at tage kolesterol-sænkende medicin, fordi pillerne gjorde hende svimmel.   

- I stedet sagde jeg til lægen, at jeg nok selv skulle klare det, og så spurgte jeg mig for og fandt en rigtig dygtig diætist, siger Lisbet Dahl til Ekstra Bladet.

Livsstilsændring 

Det blev begyndelsen på en livstilsændring, som er for resten af livet, fortæller hun.

Den største udfordring har været at lære hjernen ikke at tænke usundt, når følelserne tager over, fortæller Lisbet Dahl. Det kan især være, når hun er ked af det eller oppe og køre af glæde.

Som eksempel nævner Lisbet Dahl, da hun for nylig modtog den prestigefyldte Reumerts Ærespris. Det gjorde hende så glad, at hun fik lyst til at belønne sig selv med noget usundt.

- Men jeg bliver bedre og bedre til at stoppe op og i stedet tænke 'Er dette nu noget, jeg har lyst til, eller er det ren automatik?' siger hun til Ekstra Bladet.

Med hjælp fra diætisten har skuespilleren gennemført en kostændring, der blandt andet betyder, at hun som hovedregel dropper dyrefedt og store mængder af kulhydrater uden indhold. I stedet spiser hun nu primært grønne salater, fortæller hun.

Ud over at holde kolesterol-tallet nede har kostomlægningen betydet, at Lisbet Dal har tabt 11-12 kilo på et år, siger hun til Ekstra Bladet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.