Lasse var indlagt med handicappet datter: Det kostede ham en fyreseddel

Lasse Pedersen blev fyret fra sit job i Arla på grund af flere sygeperioder, hvor han har været indlagt med sin multihandicappede datter.
Lasse Pedersens datter Alberte lider af en genfejl, der betyder, at hun får daglige epileptiske anfald og kramper.
Lasse Pedersens datter Alberte lider af en genfejl, der betyder, at hun får daglige epileptiske anfald og kramper. Foto: Privat

Lasse Pedersen giver ikke meget for den fyreseddel, som han den 19. september fik stukket i hånden fra hans nu tidligere arbejdsplads Arla.

Den 34-årige familiefar blev fyret fra sit job i varemodtagelsen hos mejerigiganten på grund af "ustabilt fremmøde," fremgår det af et fyringsbrev. Det skriver sn.dk.

- Det irriterer mig grænseløst. For det første har jeg været der i mange år, og jeg har været super glad for jobbet. Og så pisser det mig af, når jeg ikke har gjort noget, siger Lasse Pedersen til Avisen.dk.

Grunden til Lasse Pedersens fravær er blandt andet, at han og kæresten ad flere omgange har måtte lade sig indlægge på hospitalet med deres multihandicappede datter Alberte på tre år. Hun lider af en genfejl ved navn CDKL5. Det betyder, at hun får daglige epileptiske anfald og kramper. Hver anden weekend er hun i aflastning, men ellers er hun hjemme eller i børnehave. Familien, der også består af en lille søn på halvandet, kæmper for at få hverdagen til at hænge sammen, fortæller Lasse Pedersen.

På et år har han haft seks sygeperioder. Ved to af dem har han selv været syg med henholdsvis Roskildesyge og et knæk i ryggen, og ellers har det været i forbindelse med datterens sygdom, at han har været væk. 

- Men det er ikke lange perioder, vi taler om, fortæller Lasse Pedersen.

Føler sig dårligt behandlet

Han føler sig dårligt behandlet af Arla.

- Jeg føler, at jeg er blevet skidt op og ned af ryggen. Det må jeg ærligt indrømme. Imens min datter var indlagt allermest, der lå jeg og kørte fra sygehuset i Holbæk til mit job i Slagelse hver evig eneste dag, fordi Arla meldte ud, at de ikke kunne undvære nogen, siger Lasse Pedersen.

Han fortæller, at lægen ellers anbefalede ham at blive ved datterens sygeleje, indtil situationen var afklaret. Og det har han det ikke godt med.

- Det er ikke rart, at man er nødt til at sætte sin familie til side for jobbet, siger Lasse Pedersen til Avisen.dk.

Lasse Pedersen gik til sin fagforening 3F. De satte sig til forhandlingsbordet med Arla og krævede en økonomisk kompensation og en annulleret opsigelse. Det sidste gik Arla ikke med til, men firmaet har sagt ja til at betale en godtgørelse på 40.000 kroner.

- Han får en godtgørelse, fordi sagens forløb har været længere end normalt, da vi gerne ville se tiden an og se, om situationen ændrede sig. Vi kunne have truffet en afgørelse lang tid før, men valgte ikke at gøre det, siger Kasper Ibsen Beck, kommunikationsdirektør i Arla, til sn.dk. Han slår samtidig fast, at fyringen er helt efter bogen.

Lasse Pedersen har nu fået et andet job, som han er glad for, men sagen irriterer ham stadig.

- Det føles som om, de pisser på en, der allerede ligger ned, siger han til Avisen.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.