Lars Seier svarer igen: Historien er skæv

Saxo Banks direktør er blevet beskyldt for at have et forældet kvindesyn efter udtalelser på Folkemødet om kvinder og deres opgaver i hjemmet. Men udtalelserne bliver gengivet forkert og er misvisende, mener Lars Seier Christensen.
Jeg ønsker flere kvinder i toppen, fastslår Lars Seier Christensen, der mener, at hans tidligere udtalelser er blevet forkert gengivet af Avisen.dk
Jeg ønsker flere kvinder i toppen, fastslår Lars Seier Christensen, der mener, at hans tidligere udtalelser er blevet forkert gengivet af Avisen.dk Foto: Sophia Juliane Lydolph/Scanpix/Arkiv

Avisen.dk bragte i forbindelse med Folkemødet på Bornholm i forrige uge en historie om Saxo Bank-direktør Lars Seier Christensens udtalelser om kvinders muligheder for at nå til tops i erhvervslivet.

Læs også: Saxo Bank-direktør: Kvinder har visse opgaver i familien, derfor når de aldrig til tops

Men historien er skæv og misvisende, skriver Lars Seier Christensen i en facebook-opdatering.

- Her følger historien om en noget misvisende vinkling fra Avisen.dks side, som fik en række "lidt-for-hurtige-på-aftrækkeren-typer" til at reagere og tweete negativt om min udtalelse. Faktum er imidlertid, at jeg var ude i det stik modsatte ærinde af, hvad jeg er blevet skudt i skoene, skriver han på Facebook.

Historien har medført, at Lars Seier Christensen blandt andet er blevet beskyldt for at være mandschauvinist.

Kvinder er mere ansvarlige overfor deres familier

Under en debat med 3F’s formand på Folkemødet gav Lars Seier Christensen udtryk for, at kvinder har nogle opgaver i familien, de tager sig af. Og fordi en høj skat ikke giver dem råd til at hyre hushjælp, når de aldrig til tops i erhvervslivet, lød det fra Saxo Bank-direktøren.

Men Lars Seier Christensen tager afstand fra udlægningen af hans udtalelse og forklarer:

- Udtalelserne er udtryk for et oprigtigt ønske om at gøre det nemmere for kvinder at komme langt i deres karrierer og enhver, der har talt med mig om dette ved, at det er et synspunkt, jeg står stærkt på. Topskatten skader kvinder i særligt høj grad, fordi de simpelthen er mere ansvarlige overfor deres familier. Så fjern den tåbelige og skadelige skat!

Ønsker flere kvinder i toppen

Lars Seier Christensen skriver, at det er en af hans kæpheste, at topskatten forringer kvinders muligheder for at komme helt til tops i erhvervslivet, fordi de tager mere ansvar for deres familier end mænd gør.

- Jeg ønsker flere kvinder i toppen af dansk erhvervsliv (på grund af deres dygtighed, ikke deres køn), ikke færre. Iøvrigt er det en kendt sag, at vi i Saxo "walk the talk." Både vores formand og næstformand i bestyrelsen er kvinder, men fordi de er superdygtige, ikke på grund af politisk korrekthed, og jeg undskylder iøvrigt at jeg trækker dem ind her, for det har intet med sagen at gøre, men burde understrege, at vi i allerhøjeste grad respekterer dygtige kvinder, fastslår Lars Seier Christensen på Facebook.

Det har ikke været muligt for Avisen.dk at få en kommentar fra Lars Seier Christensen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.