Saxo Bank-direktør: "Kvinder har visse opgaver i familien, derfor når de aldrig til tops"

- Og fordi en almindelig dansk husstand ikke har råd til at hyre en hushjælp, bliver kvindernes karriere kappet, inden de når til tops, mener Saxo Banks direktør, Lars Seier Christensen.
Lars Seier Christensen forargede kvinderne til Folkemødet på Bornholm.
Lars Seier Christensen forargede kvinderne til Folkemødet på Bornholm. Foto: Maria Jeppesen / Avisen.dk

Saxo Bank's direktør, Lars Seier Christensen, provokerede fredag en række kvinder under en debat under Folkemødet på Bornholm.

Lars Seier Christensen debatterede det danske arbejdsmarked med 3F's formand, Per Christensen. Fagbossen mente, at man ikke vil få flere i arbejde ved at sænke kontanthjælpen, mens Lars Seier Christensen holdt fast på det modsatte. Saxo-chefen mente også, at det vil hjælpe, at lette skatten på arbejde.

Kvinders opgaver i hjemmet bremser karriere

Siden faldt snakken på kvinder i lederstillinger, og her leverede Saxo Bank-direktøren en kontroversiel udtalelse, der omgående forargede især det kvindelige publikum.

- Det er skattes skyld, at der ikke er flere kvinder i toppen af danske virksomheder, sagde Lars Seier Christensen og uddybede:

- Kvinder har visse opgaver i familien. Derfor når de aldrig til tops i deres karriere. Og fordi en almindelig dansk husstand ikke har råd til at hyre en hushjælp, bliver kvindernes karriere kappet, inden de når til tops, lød det fra Lars Seier Christiansen.

- Sludder, råbte en kvindelige tilhører fra publikum.

Men Lars Seier Christensen stod fast:

- Skatten er skyld i, at der ikke er flere kvinder med høje stillinger i danske virksomheder.

Mener du det?

En kvinde blandt publikum spurgte til sidst i debatten:

- Mener du virkelig, at der mangler kvinder i høje stillinger på grund af skatten? For det synes jeg godt nok, lyder fascinerende, sagde kvinden.

- Ja, lød det kort og kontant fra Lars Seier Christensen.

Undervejs i debatten lagde Saxo Bank-direktøren heller ikke skjul på, at han støtter partiet Liberal Alliance aktivt i valgkampen:

- Saxo Bank har støttet liberal Alliance med det laveste encifrede millionbeløb, røbede han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.