Læserne til Løkke: Skattelettelser får os IKKE til at arbejde mere

Skattelettelser ville ikke få Avisen.dk's læsere til at arbejde mere.
Lars Løkke Rasmussen og regeringen vil med sin 2025-plan belønne de lavtlønnede med et nyt jobfradrag og sænke topskatten.
Lars Løkke Rasmussen og regeringen vil med sin 2025-plan belønne de lavtlønnede med et nyt jobfradrag og sænke topskatten. Foto: Scanpix/arkiv

Lars Løkke Rasmussen vil med sin 2025-plan sætte skatten ned, så danskerne får en ekstra indsats ved at yde mere på jobbet.

Avisen.dk kan dog i dag fortælle, at det en meget lille andel af lønmodtagerne, der har planer om at skrue op for arbejdstiden, hvis de får en skattelettelse.

Og heller ikke blandt Avisen.dk's læsere er skattelettelser noget, der ville få folk til at trække i arbejdstøjet. Det viser en afstemning på Facebook.

Da denne artikel blev skrevet, havde 368 via afstemningen sagt "nej" til, at skattelettelser ville få dem til at bruge flere timer på jobbet, mens 64 svarer "ja".

"Jeg arbejder hvad der er behov for og så lidt mere fordi jeg kan lide mit job - pengene kan ikke få mig til at arbejde mere," skriver Henrik og han bakkes op af sin navnebror:

"Nej, hvorfor skulle jeg dog det, vis jeg kan arbejde mindre og få det samme ud af det, Jeg lever ikke for at arbejde, jeg arbejder for at leve," skriver en anden Henrik.

Hvis regeringen får trumfet sine skattelettelser og 2025-planen igennem, så ville Lars ikke arbejde mere. Han ville tværtimod skære ned på sin arbejdstid, hvis det var muligt.

"Jeg ville tilstræbe at arbejde meget mindre, hvis skattelettelsen mulig gjorde midler til færre timer på jobbet," skriver han.

Nogle vil gerne arbejde ekstra

Der er dog også dem, der gerne ville lægge lidt ekstra timer på jobbet, hvis skatten blev lettet.

"Ville gerne, men kroppen er slidt ned," skriver Grethe.

Og Kenneth er også klar til at yde en ekstra indsats på jobbet.

"Det ville da helt sikkert påvirke min motivation, som dog allerede er høj," skriver han.

Deltag selv i afstemningen i Facebook-opslaget nedenfor.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.