LA: Vi hjælper ledige, når de tvinges til at flytte efter job

Regeringen vil tvinge ledige til at flytte efter job. Det er ingen straf, men tværtimod en god hjælp til arbejdsløse, mener Laura Lindahl fra Liberal Alliance
- Der er mange mennesker, som hver dag flytter efter arbejde, så det må ledige også kunne, siger Laura Lindahl (LA), som gerne ser pres på ledige for at tage job i hele landet. 
- Der er mange mennesker, som hver dag flytter efter arbejde, så det må ledige også kunne, siger Laura Lindahl (LA), som gerne ser pres på ledige for at tage job i hele landet.  Arkivfoto: Thomas Lekfeldt/Scanpix.

Det er en rigtig god idé at kunne tvinge arbejdsløse til at flytte efter arbejde. For man gør ledige en bjørnetjeneste, hvis man ikke stiller krav til dem.

Det mener Liberal Alliance.

- Man skal slet ikke se det som en straf, når man stiller krav til ledige om at flytte efter job. Tværtimod så er det en hjælpende hånd til, at de kan komme til at forsørge sig selv, og det er jo det vigtigste, siger Laura Lindahl, som er beskæftigelsesordfører for Liberal Alliance, til Avisen.dk.

Hun bakker varmt op om et forslag fra regeringen. Den forsøger under treparts-forhandlingerne at få opbakning til, at ledige skal søge og tage job i hele Danmark. I dag er tommelfingerreglen, at ledige skal tage job inden for en daglig transporttid på tre timer.

Det nye krav vil medføre, at arbejdsløse kan blive tvunget til at flytte fra eksempelvis København til Nordjylland efter job. 

Vi gør ledige en bjørnetjeneste ved at lade dem blive siddende.
Laura Lindahl (LA), beskæftigelsesordfører

- Nogle taler om, at det vil være synd for de ledige og deres familier, hvis de skal flytte fra deres hjem, og børnene skal sige farvel til skolen, siger Laura Lindahl og fortsætter:

- Men jeg synes, at alternativet er værre. At børn skal opleve deres forældre sidde hjemme på sofaen og være på overførselsindkomster. Vi gør ledige en bjørnetjeneste ved at lade dem blive siddende.

Hun mener, at ledige skal have frataget deres dagpenge eller kontanthjælp, hvis de nægter at flytte efter job. 

- Hvis man bor et sted i landet, hvor man ikke kan få arbejde, og man samtidig nægter at flytte efter job, så skal det have konsekvenser. Hvis man som ledig vil leve af andre folks penge, så må man finde sig i, at der følger nogle krav med. Der er mange mennesker, som hver dag flytter efter arbejde, så det må ledige også kunne, mener Laura Lindahl. 

Hjælp til systemet

Hvis ledige skal stå til rådighed for job fra Skagen til Gedser og fra Fanø til Christiansø, vil det også være godt for jobcentrene, mener Laura Lindahl. 

- I dag når jobcentrene hjælper ledige med at finde arbejde, så sidder sagsbehandlerne og kigger efter job i en radius på højst tre timers daglig transport. Det begrænser jobcentrene i at gøre alt for at finde job til ledige.  

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.