Kvindelige chefer: 'Så drop dog de hjemmebagte boller'

Hvis kvinder vil til tops i erhvervslivet, må de prioritere karrieren over hjem og børn, mener tre fremtrædende erhvervskvinder.
Spids stillethælene og drop de hjemmebagte boller. Sådan lyder opfordringen til kvinder, der vil til tops i erhvervslivet.
Spids stillethælene og drop de hjemmebagte boller. Sådan lyder opfordringen til kvinder, der vil til tops i erhvervslivet. colorbox/arkiv

Du kan ikke være den perfekte mor, den perfekte kæreste og en succesfuld erhvervskvinde på en gang. Så hvis kvinder vil til tops, må de prioritere jobbet, skriver tre fremtrædende erhvervskvinder i et debatindlæg i Berlingske Business.

Det er administrerende direktør i Lundbeckfonden, Lene Skole, bestyrelsesmedlem i blandt andet SAS, Sanna Suvanto-Harsaae, og finansdirektør i TDC, Pernille Erenbjerg, der er ude med riven.

De mener, at forestillingen om den perfekte kvinde står i vejen for, at flere kvinder får topstillinger i erhvervslivet.

- Hvis man vil være med i toppen, skal man være villig til at bringe nogle ofre. Men kvinder vil gøre det hele, skriver Sanna Suvanto-Harsaae, der er bestyrelsesmedlem i syv store virksomheder i fire lande.

Derfor er der brug for en ny rollefordeling i familierne, mener hun.

- Forældregenerationens kvinder bagte boller, gjorde rent selv og var gode mødre, der sørgede for børnene. Men mor arbejdede ikke ti timer om dagen dengang, siger hun.

De tre kvinder foreslår blandt andet at fjerne topskatten, så kvindelige mellemledere kan få råd til en ung pige i huset eller en rengøringshjælp, så de kan hellige sig deres karriere.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.