Kronprinsesse i røret: Meld dig som indsamler

Norges kronprinsesse Mette-Marit er ikke bleg for at ringe rundt, for at få flere til at melde sig til årets landsindsamling.

Præcis som herhjemme afholder nordmændene hvert år en stor landsindsamling, TV-aksjonen, som skal samle penge sammen til velgørende formål i verden.

Men da det kræver i omegnen af 100.000 frivillige at nå ud til alle norske husstande, er arbejdet nu gået ind på at få folk til at melde sig til arbejdet som indsamler.

Og her hjælper den norske kronprinsesse Mette-Marit gerne til, skriver det norske kongehus på sin hjemmeside.

Kronprinsessen besøgte tirsdag det lokale udvalg i den norske by Tromsø for at få et indblik i arbejdet med indsamlingen.

Og for at rekruttere så mange indsamlere som muligt, satte kronprinsessen sig gladeligt til telefonen og ringede rundt til tidligere frivillige for at få dem til at melde sig igen.

Kronprinsessen var, som de andre frivillige, der skulle ringe rundt, udstyret med et manuskript, så hun vidste, hvordan hun skulle håndtere eventuelle spørgsmål, og hun kastede sig uden tøven ud i arbejdet.

Dårligt vejr havde dog forsinket kronprinsesse Mette-Marits besøg i Tromsø, så det blev kun til to opkald til mulige frivillige, inden hun desværre måtte videre.

Men som et plaster på såret havde kronprinsessen allerede hvervet en indsamler på en tankstation på vejen derhen.

Årets TV-aksjon vises på den norske tv-station NRK den 23. oktober. De indsamlede penge går i år til Røde Kors' arbejde for mennesker, som er ramt af krig og konflikt.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.