Kronprinsens eks frygter for sine børns liv

Kendt sangerinde er endt i lokalt trafik-opgør.
- Vi vidste godt, at vi slog os ned ved en landevej med gennemgående trafik, da vi købte husene, men sådan som bilkørslen har udviklet sig er det blevet til en evig kilde til uro og ængstelse, for ingen overholder fartgrænsen, siger Maria Montell
- Vi vidste godt, at vi slog os ned ved en landevej med gennemgående trafik, da vi købte husene, men sådan som bilkørslen har udviklet sig er det blevet til en evig kilde til uro og ængstelse, for ingen overholder fartgrænsen, siger Maria Montell Foto: Claus Bech/arkiv/Scanpix

Det har vakt forargelse at sangerinden Maria Montell, der tidligere har været kæreste med kronprins Frederik, og hendes mand filminstruktøren Thomas Villum Jensen sammen med andre beboere på Kellerisvej ved Espergærde i Nordsjælland har indrettet små gravpladser med hvide kors, blomster og legetøj i vejsiden.

Det skriver Helsingør Dagblad.

Markeringerne skal minde bilisterne om, at de kører gennem et område, hvor der bor børn, og at de derfor bør holde hastigheden på de påbudte 50 kilometer i timen - og helst meget langsommere.

- Jeg blev ilde berørt, da jeg så opstillingerne. Det ligner kirkegårdsgrave for børn, og hvis man ikke vidste bedre kunne man tro at der var sket en ulykke for nylig, siger lægen Jannike Perlsø, som finder beboernes markeringer usmagelige, til Helsingør Dagblad.

Evig kilde til uro

Der ligger imidlertid ikke børn, men ihjelkørte dyr i jorden under gravpladserne.

- Indtil videre er farten nemlig også "kun" gået ud over dyr, og vi har begravet dem i vejsiden. Men det er kun et spørgsmål om tid, før et af vores børn bliver ramt, hvis der ikke bliver skredet ind over for hastigheden på vejen, siger Thomas Villum Jensen og Maria Montell til Helsingør Dagblad.

- Vi vidste godt, at vi slog os ned ved en landevej med gennemgående trafik, da vi købte husene, men sådan som bilkørslen har udviklet sig, er det blevet til en evig kilde til uro og ængstelse, for ingen overholder fartgrænsen, siger Maria Montell.

At beboernes markeringerne ikke falder i alles smag bekymrer ikke sangerinden.

- Det er jeg ligeglad med, for vi vil gerne have at omverdenen åbner øjnene for problemet. Det ser også ud til, at bilerne har sænket farten en lille smule siden vi satte dem op, siger hun og fortsætter:

- Vores egne skilte bliver jo fjernet, og kommunen har endda opfordret os til at parkere i vejsiden, så bilerne sætter farten ned. Men det kan jo blive dyrt i smadrede biler, siger hun.

Fredensborg Kommunes trafikafdeling vil på baggrund af foretage målinger på hastigheden og trafikmængden gennem landsbyen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.